Telia sparker i gang storstilt 5G-kampanje: - Skal definere hele 2021

Telekomgiganten holder på utfordrerrollen når de slipper ny reklamekampanje i kveld.

Publisert / Oppdater

Jacob Andersen
Jacob Andersen

Telia går onsdag kveld på lufta med en splitter ny reklamekampanje. Denne gang er det 5G-nettet teleselskapet bygger ut som står i fokus, og det er som vanlig reklamebyrået Try som står bak det nye Telia-budskapet.

- Vi har satt oss som mål å være først i Norge med et landsdekkende 5G nett som vil gi både kunder og Norge spennende og viktige muligheter. Dette blir en spydspiss i vår kommunikasjon til vi er helt ferdig i 2023, selv om vi aldri blir ferdig med å bygge Norge, sier markedsdirektør Camilla Forberg i Telia til Kampanje.

Budskapet i den nye kampanjen er «Alt kan utfordres. Nå bygger vi NOR5GE». 

- Som Norges største utfordrer er dette et viktig bevis for oss, men det viktigste er fortsatt at vi evner på en god måte hvordan vårt fantastiske nett kan gjøre hverdagen enklere for våre kunder og bedrifter. Og kanskje det viktigste med 5G, vi synliggjør hvordan 5G kan bidra til å skape et mer bærekraftig Norge, sier Forberg.

Markedssjef:

Camilla Forberg, markessjef i Telia er klar for å gå på lufta med en splitter ny 5G-kampanje.

- Man skal ikke gi seg

Telia har laget kommunikasjon som kan tilpasses alle kanaler med «alt kan utfordres»-budskapet. Inkludert visuelle plakater med tekster som endres etter lokasjon, som «Hei 5GRORUD», «Hei BO5GSTAD» og «Hei SA5GENE».

- På print snakker vi om Isaac Newton, at jorda var flat og vi gratulerer NASA på Facebook. Det er små og store uttak i hele Norge. På telia.no kan du enkelt få en samlet oversikt over alle våre nettverks produkter som mobilt bredbånd, vårt lynraske internett og ikke minst kan du enkelt sjekke når 5G kommer hjem til deg, sier Forberg.

I sentrum for den nye reklamekampanjen står også flere nye kampanjefilmer, regissert av stjerneregissør Marius Holst og produsert av Fantefilm.

- På TV handler historien om å lage en tidsmaskin, som jo er ganske vanskelig. Kjell Ivar, som vår mann heter, bretter opp ermene i stedet for å krysse armene, og vi er enige med Kjell Ivar – man skal ikke gi seg fordi det er vanskelig, sier Forberg.

Her kan du se reklamefilmen til Telias nye 5G-kampanje:

Try: - Definere hele 2021

Det er kreatørene Lars Joachim Grimstad og Egil Pay, Jonas Grønneren og Lars-Kristian Harveg, konsulent Trond Sandø og prosjektleder Eline R. Vik som har jobbet på kampanjen i Try-huset.

Samme gjeng sto bak spakene da Telia siktet mot månen i en kampanje lansert i fjor høst.

Les også: Telia sikter mot månen i ny kampanje: - Ingenting er klin kokos umulig

Konsulent Trond Sandø sier kampanjen er mer enn en TV-kampanje og sier Telias 5G-satsing er en aktivitet som vil gå på både betalte og egne flater.

- Vi har jobbet med Telia med å definere hele 2021 og ikke bare lage en kampanje, men lage noe som kan bli en stor lilla tråd som binder uttakene sammen. Du kan kalle det et avspark, en lansering med utgangspunkt i å fokusere på Telia-nettet, sier Sandø til Kampanje.

- Bygger dere opp et nytt univers nå?
 
- Vi har på en måte gått videre med «Norges største utfordrer», også har vi basert det på en litt annen bevisførsel enn det vi hadde i fjor. Vi har også hentet frem andre historier om folk som ikke gir seg. For det er det vi tenker utfordrer-rollen handler om, sier Sandø.
 
Her kan du se en av de andre nye reklamene:
 
 
Og her vurderer Telia å dra til Marseille 98:
 

Telia sparker i gang storstilt 5G-kampanje: - Skal definere hele 2021