Grandiosa dropper reklamebyrå når de lanserer årets «sprøeste» nyhet

Snapchat og true crime om «koronakoma» står i sentrum for lanseringen av Grandiosa Fredagspizza.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Helt siden 2004 har lanseringen av nye Grandiosa-varianter kommet hånd i hånd med store, og ofte minneverdige reklamekampanjer signert Try Reklamebyrå. Lanseringen av Grandiosa Lørdagspizza i 2006 med reklamefilmen som sendte «Respekt for Grandiosa» til toppen av VG-lista er et ubestridt høydepunkt, men også fjorårets animerte romanse for Grandiosa Tynn Bunn smeltet mange hjerter.

Men når Grandiosa Fredagspizza, toppet med potetgull fra Kims, er på vei ut i frysediskene denne uka, har ikke Try vært involvert i lanseringen overhodet.

- Normalt sett bruker vi et kreativt byrå, men her valgte vi å kjøre mange interne workshops med interne markedsteam hos oss og i Kims. Der kom vi opp med ulike idéretninger, og så har produksjonsselskapet Friksjon Film vært med på å videreutvikle konseptet og kommet med et forslag på en morsom løsning, sier produktsjef for Grandiosa, Christian Seberg i Orkla.

- Hvorfor koblet dere ikke på et kreativt byrå da dere satte i gang med kampanjen?

- Kims-merket har jobbet en del uten kreative byråer og gjort en del internt. Vi involverte dem ganske tidlig for å høre hvordan de jobber, og det inspirerte oss til å prøve en ny arbeidsmetodikk.

- Har det gitt mersmak?

- Jeg vil absolutt si at det gir mersmak, men samtidig var det et ganske krevende arbeidsløp. Vi kommer nok til å planlegge mer tid neste gang. Vi har fått ny respekt for byråene og alt det de tar seg av, som prosjektledelse.

Han legger til at de fortsatt har en avtale med Try og at de jobber med byrået på større reklamekampanjer.

Lager true crime om «koronakoma»

Sentralt i lanseringen av Grandiosa Fredagspizza står en tre minutter lang reklamefilm Det er langt for en tradisjonell reklamefilm, og enda lengre for en film som er spesiallaget for sosiale medier.

- Det er sånn sett litt uvanlig materiell for sosiale medier, men vi synes det er spennende å se om vi kan fortelle en historie sånn at folk får lyst til å se det. Den er mindre «pushy» enn annen reklame, og mer underholdende og true crime-inspirert, sier Seberg.

Filmen forteller historie om et studentkollektiv som er på desperat jakt etter fredagsfølelsen etter et år i koronapandemien.

- Hypotesen er at man har lite å glede seg over for tiden. Vi kom ikke selv på begrepet «koronakoma», men vi ønsket å overdrive følelsen, hvor Grandiosa Fredagspizza er deres vei ut.

Målgruppen er nordmenn mellom 18 og 34 år, for eksempel studenter som bor i kollektiv.

- Hele konseptet er rettet mot unge voksne og vi vet at de liker true crime-sjangeren. Vi har også skuespillere som er i samme alder, og de var vært tett involvert i manusskrivingen for å gi det et troverdig og muntlig preg.

Se filmen her (saken fortsetter):

 

Bruker Snapchat som hovedkanal

Det er riktig nok ikke helt true crime det er snakk om, for historien om tilblivelsen av Grandiosa Fredagspizza er ikke helt som den fremstilles i reklamefilmen.

- Potetgull på pizza var en intern idé som dukket opp. Vi er ganske tidlig ute med å teste ulike smaker og toppinger og vi merket at det var en stor interesse for denne kombinasjonen, og spesielt blant unge. Det gjorde at vi tenkte at kommunikasjonen må rettes mer mot unge og unge voksne.

For første gang er det derfor Snapchat som er hovedkanalen i lanseringen.

- Det har vi aldri tidligere gjort. Vi kommer til å ha en egen Grandiosa-kanal hvor filmen på 180 sekunder vil ligge, samtidig som vi kjører reklamespotter på Snapchat. På Instagram har vi lagt ut filmen på 180 sekunder organisk, og lenker til den i teasere som folk kan trykke seg inn på.

Kampanjen i sosiale medier underbygges med et taktisk løp med utendørsreklame og TV-sponsing, men da med rene produktbilder og budskapene «Sprø nyhet» og «Endelig fredag». Hovedfilmen skal ikke vises på TV.

- Er ute på prøve

Den nye pizzaen er på vei ut i butikkene denne uken og forventningene til Orkla er høye.

- Vi har fått veldig mye positive omtale, både i VG og Dagbladet. Vi fikk terningkast fem i Dagbladet og det har skapt en veldig positiv dialog i sosiale medier. Veldig mange har lyst til å prøve den, sier Seberg.

Nå gjenstår det å se hvordan interessen er på sikt.

- Pizzaen er ute på prøve. Tanken er at den skal være på markedet i ett år.

- Og så kommer Grandiosa med Smash?
 
 - Det vet man aldri. Vi har masse jern i ilden og driver konstant og jobber med innovasjoner.

Grandiosa dropper reklamebyrå når de lanserer årets «sprøeste» nyhet