- Vi ser hele tiden på hvordan vi fornyer oss og hvordan vi skal henge med i tiden for å få litt ekstra oppmerksomhet i medielandskapet vi befinner oss i. Det er bakgrunnen for at vi har valgt å gå ut med en animert kjærlighetshistorie hvor vi spiller videre på at Grandiosa er ekte kjærlighet, sier Sonja Haugen, som er produktgruppesjef i Grandiosa.

Når Orkla lanserer nye Grandiosa Tynn Bunn beholder de slagordet «Vi snakker ekte kjærlighet», men bytter ut flere av virkemidlene man har forbundet med reklame fra den norske pizzagiganten, og som har gjort filmer som «Respekt for Grandiosa» og «Full pakke» til store suksesser.

I stedet blir vi servert en to minutter lang animasjonsfilm som er skapt for å få hjerter til å smelte og som får tankene til å gå i retning Disney. Det er som vanlig Try som står bak, med teamet Kenneth Lamond og Even Moseng i spissen. Animasjonsdepartementet står bak produksjonen av filmen og OMD er mediebyrå.

Låner Sondre Justad-låt
- Vi velger å se på dette som en naturlig utvidelse av universet som «ekte kjærlighet» gir oss. Grandiosa har en spesiell og unik plass for nordmenn. Vi er 40 år i år og mer populær enn noensinne, sier Sonja Haugen.

Musikk er fortsatt viktig for Grandiosa. Denne gangen har de ikke laget en helt ny sang, men gått til Sondre Justad og lånt «Ikke som de andre», som er spilt inn på ny av Marianne Pentha.

- Først og fremst er det en kjempefin sang som vi synes passer veldig godt, og det er fint å bruke en norsk sang denne gangen. Vi er en norsk merkevare som lages på Stranda. Da Marianne Pentha fikk lov til å leke seg med denne sangen, ble det en magisk og eventyraktig versjon som passer dette universet.

Her kan du se filmen:

- Stor kampanje
Lanseringen av en ny Grandiosa-variant er alltid en stor nyhet i dagligvarebransjen. Grandiosa Tynn Bunn skiller seg fra de andre variantene ved at den, som navnet gir et lite hint om, har en tynnere bunn enn den originale varianten, og at den er min- dre.

- Hvilke forventninger har dere til den nye pizzaen?

- Vi er kjempespente. Den første offisielle salgsuken er uke åtte, som er nå, men enn så lenge har vi fått god mottakelse. Vi er kjempefornøyde med produkt, design og kommunikasjon.

Orkla legger som vanlig mye krutt bak lanseringen.

- Dette er en stor kampanje. Vi er kjempestolt av pizzaen og ønsker å fortelle hele Norge at nå kommer vi med noe nytt. Den vil bli godt lagt merke til i hele 2020.

- Gjør dere noe nytt i mediemiksen?

- Totalen blir annerledes enn det vi vanligvis gjør. Vi har verdenspremiere på hovedfilmen 28. februar på TV. Frem til da har vi en rigg som teaser den litt. Vi legger også ut filmen på Viafree, sånn at de som har lyst, kan se den når de vil. Også skal vi vise den på kino, selvfølgelig.

- Hva er sjansen for at den fortsatt er til stede i frysedisken om to år?

- Det kommer an på veldig mye, men det viktigste av alt er at den treffer på smak. Vi har gjort masse tester på dette under utviklingen, og vi ser samme gode resultater når VG har testet den (og gitt den terningkast fem, red. anm). Det lover godt. Når alt kommer til alt, så handler det om at de som kjøper den, liker den og kjøper den på nytt.