Torsdag kveld denne uken var Vipps den store vinneren på Anfo Effekt, da det norske selskapet vant selveste Grand Prix. Men i går var også dagen da DNB, som er blant Vipps-eierne, la frem sine tall for fjerde kvartal 2018. En større kapitalsmarkeddag ble arrangert i London og med til finansfolkene og investorene i den engelske hovedstaden, hadde DNB-sjef Rune Bjerke tatt med seg Vipps-sjef Rune Garborg, som redegjorde for selskapets utvikling.
Da Kampanje fikk Garborg på tråden like etter DNBs resultatpresentasjon i London, er det en lettet Vipps-sjef som snakker.
- Hvordan gikk presentasjonen?
- Det er jo annerledes å snakke på engelsk, og de britiske analytikerne stiller litt andre spørsmål, men alt i alt er det morsomt å snakke om Vipps nå for tiden. Det er rett og slett så mange områder som er i god utvikling og potensialet er enormt, sier Garborg.
I mai fyller tjenesten fire år – og det som startet som en app for vennebetaling har siden den gang lansert betalingsløsninger for person til bedrift, netthandel, faktura og betaling i butikk. Og i 2018 fusjonerte Vipps med den norske bankkortløsningen BankAxept og den norske id-løsningen BankId.
Blant tallene som Garborg kunne vise frem på dagens presentasjon, var det faktum at det fra 2017 til 2018 var 152 prosents vekst i netthandel-transaksjoner med Vipps. Selskapet kan også vise til vekst når det gjelder fakturabetaling og betaling i butikk.
- Da nærmer vi oss det faktum at vi snart er overalt. Utbredelsen er enorm. Det ser vi blant annet på andelen som velger Vipps som betalingsløsning der det er tilgjengelig i netthandelen. Det sier alt om merkevarestyrken til Vipps, mener Garborg.
Vennebetaling står fremdeles for majoriteten av transaksjonene hos Vipps – med 75 prosent av transaksjonene.