NoA-byrå dobler omsetning og antall ansatte: - Vært et fantastisk år

Skilte lag med Anorak og har nå hanket inn sitt første millionresultat.

Publisert / Oppdater

Tobias Fredø
Tobias Fredø Journalist

NoA-byrået Bold har lagt bak seg sitt første år på egne ben, etter å ha vært en del av reklamebyrået Anorak siden oppstarten for tre år siden. I sitt første driftsår som eget selskap har byrået både doblet omsetningen sin og antall ansatte.

I 2018 hadde byrået en omsetning på rett i overkant av 14 millioner kroner og et drifsresultat på 2,3 millioner kroner. Det vil si at de ender opp med en margin på rundt 16 prosent. Til sammenligning endte designbyrået opp med en omsetning på 7,7 millioner og et driftsresultat på 430.000 kroner i 2017, da de fortsatt var en del av Anorak.

- Det har vært et fantastisk år for oss. Vi har fått muligheten til å jobbe med spennende prosjekter for både store og små kunder og har en sunn portefølje med til enhver tid fire-fem store kunder i tillegg til flere små, forteller daglig leder i Bold Norge, Lena Stølen, til Kampanje.

Det har vært et fantastisk år for oss. Lena Stølen

Rebrander Sats

Ved nyttårstider annonserte treningskjeden Sats at de skulle kvitte seg med Elixia-navnet og blant annet gå gjennom en storstilt rebranding til en prislapp på hele 80 millioner kroner. Bak den nye kampanjen og rebrandingen står de tre søsterselskapene i NoA, Bold, Anorak og Making Waves.

Les mer: Sats sender av gårde nyttårsrakett til 80 mill. - får nytt navn og slipper ny tv-film

Stølen trekker frem Sats-samarbeidet som ekstra isnpirerende, og at det ble lagt ned mange arbeidstimer der i løpet av 2018.

- Vi har vært med helt fra starten fra strategi til utforming av de nye treningsstudioene. Det er veldig gøy å se hvordan identiteten tas ut og oppleves, fysisk, gjennom tjenester og i kommunikasjon på tvers av de nordiske landene. Det har vært et inspirerende samarbeid med kunden og våre søsterselskaper, Anorak og Making Waves, sier Stølen.

Hun vil ikke gå ut med hele byråets kundeliste, men trekker også frem betalingstjenesten Aera og det globale it-selskapet Kinly, som viktige samarbeidspartnere.

Nær dobling av ansatte

Bold er en del av det nordiske designmiljøet Bold Scandinavia, som igjen er en del av Thomas Høgebøls NoA-gruppe. Totalt teller Bold Scandinavia 70 ansatte ved sine kontorer i Oslo, København og Stockholm. Oslo-kontoret er fortsatt det minste, men stallen har økt kraftig det siste året, hvor de har gått fra åtte til 15 ansatte. 

Les også: Designer flytter fra Notch til Bold

Siste tilskudd til stallen er designerne Jacob Lister Haugen (26) og Sindre Annweiler (24). Haugen kommer fra Bolds København-kontor, hvor han har hatt ett internship etter endte studier ved Skolen for Visuel Komunikation i Haderslev i Danmark. Annweiler kommer fra frilanstilværelsen i New York, hvor han også har tatt en mastergrad ved School of Visual Arts.

- Som en viktig del av veksten vår handler det om å få riktige mennesker til å ville jobbe hos oss. I Bold kombinerer vi erfarne designere og unge designere med nye impulser. Det skaper gode symbioser, styrker våre leveranser og utvikler oss kreativt som byrå, sier kreativ leder i Bold Norge, Roar Sager, om nyansettelsene.

NoA-byrå dobler omsetning og antall ansatte: - Vært et fantastisk år