Treningssenterkjeden Sats tar nettopp det – sats – foran det nye året. Selskapet skal i gang med en stor rebranding, etablerer seg i Danmark og går på tv med en rykende fersk kampanje og sender med det av gårde en skikkelig nyttårsrakett.

- Januar er for veldig mange en start på noe nytt, man setter seg mål, og jobber mot å bli en bedre versjon av seg selv. Å trene og holde seg i bevegelse, handler om å ha det gøy, oppleve mestring og å få ekstra energi. Overskudd til å leke med barna, til å stå på ski, gå i fjellet, eller mestre en stressende hverdag på en litt bedre måte. De mer langvarige effektene av trening tar litt tid, mens de diggeste kommer med én gang. Endorfinene etter en treningsøkt gjør underverker med både humøret og tiltakslysten. Det er hovedbudskap i «Happy New You», sier nordisk markedssjef i Sats, Marianne Orderud.

 Les også: 

Totalt skal Sats bruke 80 millioner kroner på rebrandingen som innebærer å kvitte seg med Elixia-navnet. I tillegg skal sentrene i Norden oppgraderes og nye, store Sats-skilt skal klistres opp.  

- Vi investerer store summer både i kommunikasjon og fysisk oppgradering av våre sentre i forbindelse med navnebyttet. Vi ønsker at merkevaren vår skal stå fjellstøtt når vi nå gir gass fremover, og investerer deretter, sier Marianne Orderud.

Treningssenterkjeden har i løpet av 2018 rigget seg for en voldsom offensiv både på hjemmemarkedet og internasjonalt med tidligere Schibsted-topp, Sondre Gravir, i sjefsstolen.Selskapet har med sine eiere Altor i ryggen også varslet flere oppkjøp i Europa og planlegger for å gå på børs.

I våres tok også markedssjefen Marianne Orderud spranget fra SAS til Sats. Nå gleder hun seg til å gå på lufta med kjedens første, helnordiske kampanje.

- «Happy New You» vil bli godt synlig både gjennom tv-ruta, sosiale medier, utendørs og digitale aktiviteter. Sentralt står en serie 6-sekunders kortfilmer, som utgjør hver sine kapitler i det som til sammen blir SATS´ «nyttårstale». Kampanjen har et digitalt nav, men filmene rulles også ut på TV 2 og i MTGs kanaler (i dag Nent-gruppen, red. anm), forklarer Orderud.

Konseptet «Happy New You» er utviklet av reklamebyrået Anorak og filmene er produsert av selskapet Aspekt.

- Treningsbransjen har tradisjonelt vist fram mye trening, men for mange er det jo ikke så viktig å være så flink til å hoppe opp og ned fra kasser eller bære jern. Derimot gir innsatsen på trening kjærkommen energi og humør til alt det andre man vil gjøre etterpå, så forhåpentligvis er det mye inspirasjon i å vise litt av begge deler, sier det kreative teamet i Anorak, Stein Simonsen og Øistein Markus Holm.

Sats har vokst kraftig de siste årene, og er i dag en av Nordens største treningssenterkjede med over 220 klubber og omlag 700.000 medlemmer.

Her kan du se en film og den nye Sats-kampanjen.