Facebook ruster opp i Norge - henter DNBs sosiale medier-direktør

Nina Hareide-Larsen blir Rune Paulseths nye våpendrager.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Nina Hareide-Larsen slutter som direktør for sosiale medier i DNB. Hun avslutter en 12 år lang karriere i banken som startet med stillingen som redaktør i 2006. Hun har ledet arbeidet med sosiale medier siden 2011.

- Det er vemodig å forlate DNB etter mange fine år, mend et er en tid for alt, og denne tiden er kommet nå. Jeg er kjempestolt av det vi har fått til i DNB. Det har vært et fantastisk sted å jobbe, sier Hareide-Larsen til Kampanje.

Hun ønsker ikke å kommentere hva hun skal gjøre videre.

Konserndirektør for kommunikasjon i DNB, Thomas Midteide, forteller at de vil savne Hareide-Larsen.

- Hun har hatt en kjempeflott og spennende karriere i DNB, og er åpenbart veldig attraktiv på markedet. Vi vil savne henne både faglig og personlig, sier han til Kampanje.

DNB gjør store endringer

Samtidig velger DNB å legge ned stillingen Hareide-Larsen har hatt og avdelingen for sosiale medier i DNB oppløses.

- Nina har jobbet med sosiale medier i DNB i mange år og har bygget opp mye av det vi gjør i dag. Hun har gjort en helt fantastisk jobb for oss. Nå er sosiale medier blitt en så integrert del av alt kommunikasjonsarbeidet vårt, at det ikke lenger er naturlig å ha en egen avdeling som kun jobber med sosiale medier, sier Midteide.

DNB slo nylig sammen markedsavdelingen og merkevaredivisjonen til én felles kommunikasjonsenhet, noe som medførte at også Camilla Forberg sluttet etter en uenighet med blant andre Midteide om hvordan arbeidet skulle drives fremover.

Les mer: Forberg ferdig med DNB: - Vi er ikke enige

Blir Industry Lead i Facebook

Etter det Kampanje erfarer, er det Facebook som henter inn DNBs tidligere sosiale medier-direktør. Hareide-Larsen skal nemlig være klar for en stilling som Industry Lead i Facebook Norge.

Der blir hun salgssjef for et stort kundesegment som omfatter tech og IT. Etter det Kampanje forstår, gjør Facebook de samme inndelingene som Google og ansetter flere personer som skal være såkalte Industry Leads innenfor sine sektorer.

Facebook-omsetningen i Norge fortsetter å vokse kraftig ettersom flere og flere annonsører tar i bruk Facebooks annonseprodukter, og anslag hentet inn fra mediebyråer viser at Facebook i løpet av året vil nærme seg en omsetning på 2,5 milliarder kroner i Norge. En tredel av Facebooks omsetning går via mediebyråene.

I september i fjor flyttet Facebook Norge-sjef Rune Paulseth og hans ansatte inn i nye, romslige lokaler i Bjørvika i Oslo. Planen da var å hente inn et knippe nye ansatte, slik at man totalt blir ti personer på Oslo-kontoret.

Les mer: Facebook feirer ett år i Norge: - Vi er ingen trussel

Det har ikke lykkes Kampanje å få en kommentar fra Paulseth til denne saken.

Ruster opp:

Rune Paulseth har ledet Facebooks norske salgsavdeling siden 2015. Nå teller Oslo-kontoret rundt ti ansatte. Foto: Eivor Eriksen.

Facebook ruster opp i Norge - henter DNBs sosiale medier-direktør