Konserntillitsvalgt i Amedia, Eva Stenbro forteller at det er opp til hver enkelt bedrift lokalt om hvilke ordninger som skal praktiseres.
- Vi har mange redaksjoner og selgere, så det ville uansett vært vanskelig å legge noen konsernføringer. Ledelsen har også sagt at de er positive til at de ansatte går gjennom ulike faser i livet, der muligheten for hjemmekontor kan være avgjørende for at hverdagen går opp, sier Stenbro til Kampanje.
Hun har også fått flere tilbakemeldinger fra ansatte som sier at de konsentrerer seg bedre på hjemmekontor.
- Vi har mange åpne kontorlandskaper og flere som melder at det er enklere å jobbe hjemmefra uforrstyrret når de jobber med oppgaver som krever mer tankevirksomhet. Og jeg vet også med meg selv at jeg får gjort dobbelt så mye når jeg er hjemme. På kontoret blir det mer spørsmål og prat ved kaffeautomaten - som er en verdi i seg selv - men ikke nødvendigvis hver dag.
Hun har ikke fått noen signaler fra konsernledelsen om at kommer noen endringer i nær tid.
- Nå vet jeg heller ikke hvor klokt det ville vært. For er det noe vi lærte etter pandemien, så er det at blant 2000 ansatte, finnes omtrent like mange ulike behov.
Rett etter pandemiens slutt var det noen få diskusjoner om hvor mange dager de ansatte kunne disponere til hjemmekontor, eller om hybridløsningen skulle kuttes ut.
- Det er mer enn hundre bedrifter i Amedia, som alle har sine behov. Og som konserntillitsvalgt tenker i hvert fall jeg at hele poenget og målet med å ha ansatte på kontoret må være fordi man ønsker å skape et godt miljø - og ikke for å sjekke hva folk gjør. Det blir i så fall for dumt. Da må man heller ta en prat med dem det gjelder, sier Stenbro.
Hennes inntrykk er at folk jobber mer fra hjemmekontor enn de gjør fysisk på kontoret.
- Nettopp fordi mange har et større behov for å bevise at de jobber enda mer effektivt og bra fra hjemmekontor.