Try-duo side om side med Barbie på prestisjeliste: - Veldig gøy

Den norske Ikea-kampanjen gjør det bra også utenfor landets grenser.

Publisert / Oppdater

Anette Johansen-Desjardin
Anette Johansen-Desjardin Journalist

I 2019 ble det klart at Ikea avsluttet et ni år langt samarbeid med SMFB, og tok med reklamekontoen over til Try. Der ble den svenske møbelgiganten tatt godt imot av det kreative tospannet med Eirik Sørensen og Caroline Riis i spissen. 

Duoen har høstet en rekke priser i inn- og utland, og tidligere i år kunne Ikea for andre år på rad se at Sørensen og Riis entret scenen i Cannes for å ta imot nok en gullløve i Cannes Lions.

Les mer:
Try-team gjentar suksessen i Cannes - får gull for Ikea-kolleksjon

I fjor var det «The Trash Collection» som sto til gull, og i år var det «The Life Collection» som sørget for samme bragd. Nå høster duoen lovord for nok en Ikea-kampanje.

Den britiske publikasjonen Creative Review og deres oversikt over årets beste reklamekampanjer sørger for en ekstra fin førjulspresang for kreatørene i Try Reklame. 

Ikea-kampanjen «Life is not an Ikea Catalogue», med oppkast og hundetiss i monitor, er én av ti kampanjer som hylles blant årets beste. Den står side om side med den enorme reklamekampanjen for «Barbie» på årets liste.

- Det er veldig gøy og en veldig fin avslutning på året, sier Riis og Sørensen til Kampanje.

- Også bidrar det til å gi litt ekstra giv på veien mot 2024, legger Riis til.

Les også:
Ikea har tatt reklamefilmen av lufta - nå kan den vinne Gullfisken

- Betyr mye

Det å være én av ti kampanjer som trekkes frem på listen til Creative Review, henger høyt.

- Creative Review er en av de største publikasjonene i verden innen bransjen, og bare det å bli nevnt sammen med andre store og velkjente kampanjer, betyr mye, sier Sørensen.

Les mer:
Sjokkerte med oppkast-reklame fra Ikea: - Fanger opp det genuine og usminkede

- Hvilke kampanjer fra listen står til gull hos dere?

- Det er en ære å være blant så anerkjente navn. Bare for å trekke frem Barbie-kampanjen, så er det ikke mange år siden Barbie hadde mye negativ omtale og dårlige assosiasjoner. Jeg synes det er imponerende hvordan de har blåst liv i Barbie fra fallende popularitet - til å ha tatt verden med storm igjen, sier Riis.

Sørensen trekker frem Leo Burnetts italienske Fiat-kampanje, som også er inne på årets Creative Review-liste.

- Jeg synes det er en veldig god idé fra Fiat som lover at de aldri skal lage grå biler igjen. Den kampanjen liker jeg veldig godt, sier han.

Treffer:

Try og Ikea engasjerer med kampanjen «Life is not an Ikea Catalogue», som skriver seg inn på topp ti liste. Foto: Skjermdump

- En fin avslutning på året

Den norske reklamebransjen kan snart legge et tøft år bak seg, der flere byråer har vært tvunget til å permittere, nedbemanne eller i verste fall stenge dørene.

Forrige måned fortalte Kjetil Try at også Try-huset hadde sett seg nødt til å permittere noen ansatte. 

Les mer: Trigger bekrefter permitteringer

Sørensen og Riis spår at 2024 blir et år der kreativiteten vil være viktigere enn noen gang.

- Det er i utfordrende tider at man trenger kreativiteten mest, og de som investerer i merkevaren vil komme styrket ut i andre enden. Vi ser optimistisk på 2024 og både tror og håper at flere kunder ser verdien av å lage ting som står ut, blir delt og ikke minst husket.

Til tross for usikkerhet i bransjen, setter Creative Review et fint punktum for 2023.

- Det er hyggelig å gi en julegave til Ikea med denne anerkjennelsen, og det er en fin avslutning på året for oss. Det gir motivasjon inn i juleferien og stor sult til å komme i gang med et nytt år.

Try-duo side om side med Barbie på prestisjeliste: - Veldig gøy