TikTok gjør sine første norske ansettelser - vil åpne kontor i Norge i 2023

- Planen er at vi til neste år åpner et norsk kontor, sier TikToks nordiske sjef.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Stian Rogert Kristiansen slår følge med Josefine Garen og blir TikToks andre norske ansettelse. De jobber begge mot det norske annonsemarkedet.

Stian Rogert Kristiansen kommer fra en jobb som strategidirektør i Iprospect Norge og får ansvaret for Sales & Partnerships i TikTok. Josefine Garen kom sist fra en stilling som planner i Hearts & Science og har tittelen Client Solutions Manager.

Kampanje har tidligere forsøkt å få en kommentar fra Stian Rogert Kristiansen, men hverken han eller TikTok har ønsket å kommentere overgangen.

- På generelt grunnlag kommenterer vi ikke ansettelsesprosesser, får Kampanje videreformidlet fra TikToks norske pressekontakt i Try.

Les også: TikToks Norden-sjef legger nye planer for Norge: - Nå tar vi neste steg

- Endelig i gang

På Linkedin har Stian Rogert Kristiansen litt friere tøyler.

- Etter litt ferie i starten av november og en intens og herlig onboarding med nye kollegaer fra resten av Europa er jeg endelig i gang i TikTok, i Norge, skriver han.

Josefine Garen var TikToks aller første norske ansatte og skal ha startet i jobben allerede i mars. Hun har foreløpig ikke besvart våre henvendelser, men på Linkedin kommer det frem at også hun gleder seg over å få en norsk kollega.

- Så mye bra som har skjedd med Norge og TikTok i 2022 er jeg uten tvil sikker på at med en til norsk på laget vil vi være enda sterkere med det neste året i møte, skriver hun.

På talentjakt:

Da Kampanje møtte TikToks nordiske sjef Liv Sandberg i Cannes i sommer var hun så vidt i gang med rekrutteringen i Norge. Nå er brikke nummer to på plass. Foto: Dag Robert Jerijervi

Vil åpne norgeskontor i 2023

Da Kampanje møtte TikToks nordiske sjef Liv Sandberg i november fortalte hun at de har fullt fokus på å bygge opp det norske mannskapet akkurat nå.

- Neste år kommer det til å bli enda mer fokus på Norge og Danmark med lokale team på plass, sier hun til Kampanje.

Onsdag kom nyheten om at Meta legger ned sitt salgskontor for Facebook i Norge. TikTok har enda ikke et norsk kontor, men det skal endre seg.

- Jeg kan ikke si når det kommer til å skje, med planen er at vi til neste år åpner et norsk kontor, sier Sandberg.

Oppretter norsk «pod»

Foreløpig er de norske ansatte er tilknyttet TikToks nordiske hovedkontor i Stockholm.

- Hva slags type folk ser dere etter når dere ansetter?

- Nå rekrutterer vi først og fremst på den kommersielle siden for å møte etterspørselen fra byråer og annonsører. Der er planen at vi har team som jobber direkte mot kunder, en person som jobber mot byråbransjen og en Client Solutions Manager som er mer teknisk kampanjeorientert. De tre utgjør en «pod», som vi kaller det, sier Liv Sandberg.

TikToks nordiske sjef understreker at de også jobber med innhold i det norske markedet fra kontoret i Stockholm.

- På innholdssiden har vi allerede kollegaer som jobber med kreatører i Norge (influencere, red. anm.) og partnerskap, sier hun.

TikTok var nylig sponsor på den første norske Elle-gallaen.

- Strategien er å bli mer lokale her, noe som er veldig gøy.

TikTok gjør sine første norske ansettelser - vil åpne kontor i Norge i 2023