Mood passerer 500 millioner i omsetning og ansetter: - Høyt arbeidspress er noe vi tar på alvor

Mediebyrået Mood Communications med søsterbyråer øker omsetning og overskudd.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Det frittstående mediebyrået Mood Communications og deres søsterbyråer Smood, Nettrafikk og Moodify ligger i 2021 an til å passere en halv milliard kroner for første gang. I fjor endte omsetningen på 455 millioner kroner og det vil i så fall være en vekst på over ti prosent.

- Vi har god fart og fin vekst. Vi utvider stadig bredden i vår leveranse noe som gir økende oppdragsmengde fra eksisterende kunder og i tillegg har vi fått en rekke nye kunder det siste året, sier daglig leder og partner Nils Sejersted til Kampanje.

Selv om Mood har opplevd sterk vekst de siste årene, vil veksten ikke være større enn markedet for øvrig. Mediebyråmarkedet viser etter elleve måneder i år en vekst på 16 prosent. Sejersted tror ikke Mood vil følge langt unna markedsutviklingen generelt.

- Vi får en fin omsetningsvekst og vi vil nok nærme oss 520 millioner kroner, sier han.

- De største mediebyråene på markedet ligger og vaker rundt milliarden i omsetning, har dere et mål om en gang være der oppe?

- Vi vil helt klart ha en videre vekst, men størst er ikke alltid best. Vi har ikke satt det som et mål å nå milliarden og det er fortsatt viktigst for oss å ha en sunn vekst med fokus på kvalitet i leveransen til kundene våre og ta vare på det som kanskje skiller oss litt fra de største byråene, sier han.

- Mood er fortsatt litt som gjedda i sivet

Mood Communcation ble startet i 2007 av Henning Sæter og Peter Von Hedenberg som brøt ut fra OMD og startet opp for seg selv. Sejersted kom imidlertid først til Mood Communications i 2015 og tok da over et byrå som hadde en omsetning på rundt 300 millioner kroner.  Sejersted sier videre at i tillegg til veksten på toppen så vil bunnlinjen også løfte seg. I 2020 økte overskuddet før skatt fra rundt 15 til hele 17 millioner kroner.  Hele årsresultatet ble overført til selskapets egenkapital.

- I 2021 får vi en vekst på topp og bunn og inngangen til 2022 ser bra ut, så får vi håpe at utviklingen i pandemien ikke på ny skaper mye usikkerhet for ulike bransjer. Mood er fortsatt litt som gjedda i sivet, men det skjer veldig mye spennende under overflaten hos oss og vi blir nok mer synlige fremover, sier Nils Sejersted.

På kundesiden jobber Mood Communications med OneCall, Kid, Fargerike, Kjells Markiser, Markisemannen, Godt Levert og Adams Matkasse, men selskapet har i løpet av 2021 også hentet inn flere nye kunder som Sport 1, Intrum, KPMG og det nye flyselskapet Flyr.

- Pandemien rir oss fortsatt, har dere en kundeportefølje lett lar seg påvirke av nye restriksjoner?

- Vi klarte oss veldig godt gjennom forrige periode med strenge restriksjoner, men det er klart det er usikkerhet nå i forhold til hva som kommer av restriksjoner fremover og hvordan det slår ut for de ulike aktørene og bransjene. Majoriteten av våre kunder klarte seg veldig godt gjennom forrige periode og vi får håpe på at det skjer også denne gang, sier han. ‘

Antall ansatte nærmer seg 40

Byrågruppen teller i dag nesten 40 personer og selskapet har også hentet inn flere nye mennesker. De nye ansatte kommer fra konkurrenter som Mediacom, Group og Atyp, men også yngre folk som kommer rett fra skolebenken.

- Det at vi har egne selskaper som er spesialisert innenfor sine fagfelt har vært en suksess for oss. Nettrafikk og Smood opplever kraftig vekst og har bygget sterke fagmiljøer innenfor henholdsvis søk og sosiale medier. Ved å rendyrke dette skaper vi attraktive fagmiljø å jobbe i og tillegg blir leveransen tydelig for kundene våre. Strategien vår er å fortsette å bygge opp slike fagmiljøer og Moodify, som fokuserer på konverteringsoptimalisering, er et eksempel på det, sier Sejersted

- Hva er det størst etterspørsel etter i dag av tjenester fra kundene, er det digitale tjenester innenfor kjøp og styring av kampanjer?

- Nettrafikk og Smood vokser kraftig som betyr at etterspørselen etter digitale tjenester er stor også fra våre kunder. Dette er en utvikling i tråd med markedet. Vi ser også at rådgivning rundt hvordan man bygger sterke merkevarer er sentralt og noe vi har mange gode prosesser med våre kunder om. Det er stadig vanskeligere å nå igjennom i jungelen av kanaler og sterke merkevarer blir bare viktigere, sier han.

Merket seg debatten om slitne byråfolk

Noen av de nye ansatte i Mood er Heidi Bjørang som kommer fra Mediacom, Harald Buli fra Group M og Cathrine Stenfoss Nygaard som er ansatt som senior performance spesialist i Nettrafikk og kommer fra Atyp. Kristina Veiby er ansatt som administrasjonsleder og prosjektleder i Smood og har tidligere vært produksjonsleder i TV-bransjen, mens Hannah Hæger, Stine Sauro Hellsten og Gjøran Blørstad kommer fra SPM Design, BI og Høyskole Kristiania. I tillegg er tre nye SEO-spesialister ansatt i Nettrafikk med oppstart i februar.

Sejersted sier han har «merket seg fokuset på det høye arbeidspresset i bransjen», en debatt som har rast på Kampanje de siste ukene, og at ansettelsene også må sees i lys av dette.

- Det er noe vi tar på alvor også hos oss. Vi er ikke med på mange pitsjer gjennom et år og vurderer nøye de vi er med på i forhold til arbeidsmengden det medfører. Vårt fokus er på oppdragene vi har, og vi jobber aktivt med å finne balansen for våre ansatte. Det er en utrolig bra gjeng som leverer høy kvalitet i jobben de gjør, men det er klart at alle har mye å gjøre. Derfor øker vi bemanningen og er stadig på jakt etter nye flinke folk, sier Sejersted.

Les også: - Vi glemmer konsekvensene av å drive ansatte til randen

 

Her kan du se alle tallene til Mood-konsernet for 2020. Alle tall i MNOK. Mediebyrå-gruppe vokser på topp og bunn

Mood-gruppen 2020 2019 Endring i %
Omsetning 454,9 428,0  
Driftsresultat  17,8 14,9  
Resultat før skatt 17,9 15,1  

Mood passerer 500 millioner i omsetning og ansetter: - Høyt arbeidspress er noe vi tar på alvor