«Jeg er så sliten at jeg skjelver» er ord jeg har fått høre av en bransjekollega.

Dessverre er ikke dette noe nytt. Ansatte får beskjed om at det må jobbes hardt for å fortjene å ta ferie med god samvittighet.

«Ledelsen tok oss ut på middag, da. For å takke oss.» Takk for at du har slitt deg ut de siste månedene, her er en middag som belønning. Det føles sikkert godt der og da. Man kan klappe hverandre på skulderen og skåle med kollegaene. «Fy fader for et team vi er! Vi står på, vi jobber hardt og kommer i mål til slutt. Vi er så gode!»

I den gode stemningen glemmer vi konsekvensene av å drive ansatte til randen. Er det greit at en av dine ansatte må si ifra til samboeren sin at hen må forvente å trå til litt ekstra hjemme de neste månedene «fordi det er crazy på jobb akkurat nå»? Eller at dine ansatte ikke har tid til å trene, hvile eller spise sunt? Er det greit at presset de blir påført på jobb fører til at de har mindre ressurser til å ta vare på seg selv og andre?

Nå ropes det høyt i alle bransjer om å fokusere på bærekraft. Men er rovdrift på deres ansatte bærekraftig i lengden? Det settes mål og gjøres tiltak for klima og miljø, og mange er ute og retter pekefingeren på hvem som gjør hva. Og her kommer en liten (stor) pekefinger fra meg; Det hjelper ikke å sette bærekraft på agendaen, når du ignorerer indre bærekraft i egen bedrift.

Forskning* viser at mennesker som er utsatt for stress er mindre innovative, mindre smarte, mindre omsorgsfulle og faktisk mindre kreative. Ikke bare kan dette føre til store helseproblemer, men det gjør oss mindre rustet for de utfordringene vi står ovenfor i fremtiden. Og er det ikke kreativitet vi selger til kundene våre?

Fremtiden krever at bedrifter har indre bærekraft som et suksesskriterie. Vi må bruke mer tid på det indre arbeidet og reflektere over hvordan vi kan skape en bærekraftig ressurs- og energiforvaltning internt. I Awake sier vi at vi aldri jobber hardt. Vi jobber smart. Våre metoder og rutiner på indre bærekraft gjør dette mulig. At vi har overskudd i hverdagen er viktigst for oss. Dette overskuddet nyter kundene våre godt av.

Jeg er relativt ny i rollen som byråleder og har også mye å lære av ringrevene i bransjen. Så la oss gjerne snakke om det! For generasjonen etter meg kommer til å sette indre bærekraft og sosialt ansvar høyt opp på agendaen for å skape en mer optimalisert og harmonisk arbeidsplass. Dette paradigmeskiftet er allerede i gang. Fremtidens bedriftsstrukturer vil være bygget på bærekraft.

Da vil byråer som fortsatt utnytter sine ansatte være uinteressante for morgendagens talenter. Det er utfordrende tider, jeg vet. La oss jobbe smart.

* «Regenerative Leadership» av Giles Hutchins og Laura Storm