Mills bytter mediebyrå etter fem år hos Red Dentsu X: - Utfordrer oss mer strategisk

Mediacom bytter ut melkefett med plantefett etter tapet av Landbruksbedriftene.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi Journalist

Medie-, reklame- og kommunikasjonssjef Jenný Rut Sigurgeirsdóttir i Mills bekrefter at de har avholdt en mediebyråkonkurranse som har resultert at samarbeidet med Red Dentsu X avsluttes etter fem år.

Den norske familiebedriften står bak store merkevarer som Vita Hjertego’, Delikat og Melange, og er blant landets største annonsører.

- Vi har hatt vår nåværende byråforbindelse i fem år og kjørte en byråpitsj blant annet fordi det var en del utskiftninger på Red-teamet som jobbet med oss. Vi var fornøyde med samarbeidet med Red og harjobbet godt sammen med dem flere år, men det var naturlig å ta en runde nå, sier Sigurgeirsdóttir til Kampanje. 

I tillegg til Red Dentsu X, ble tre andre byråer invitert inn i konkurransen. Byråene ble invitert basert på deres bransjeforståelse, størrelse og at de ikke hadde noen betydelige konkurrenter av Mills i porteføljen.

Til slutt var det Mediacom som trakk det lengste strået. 

- På hvilken måte utmerket de seg?  

- Vi så at de kunne utfordre oss enda mer på et strategisk nivå, noe vi har behov for, i tillegg til inngående forståelse av markedet og bransjen. 

- Kan få til fantastiske ting med plantefettet

Mediacom har levert mediebyråtjenester til Landbruksbedriftene de siste 12 årene, inkludert aktører som Tine, Nortura og Felleskjøpet. Denne avtalen utløper ved årsskiftet, når Starcom tar over kontoen, og det åpnet døra for deltakelse i byråpitsjen til Mills.

Les mer: Starcom overtar gigantavtale med Landbruket: - En av de største på markedet

- Spilte Mediacoms erfaring fra landbruksbedriftene en rolle i byråkonkurransen? 

- Ikke direkte, men indirekte ser vi at de har veldig mye erfaring og forståelse av markedet etter å ha jobbet med Landbruket såpass lenge, sier Sigurgeirsdóttir. 

- De som har jobbet med melkefettet i mange år, kan nå få til fantastiske ting med plantefettet. Det mener vi er fremtiden, legger hun til. 

Selv om melkeforbruket har økt under pandemien, er det også stadigflere nordmenn som ønsker å spise merplantebasert, forteller kommunikasjonssjefen. For noen år siden lanserte de merkevaren Plantego for å tilby mer grønn mat. 

Sigurgeirsdóttir vil ikke kommentere størrelsen på oppdraget, annet enn at den er betydelig. 
 
- Det som er unikt for oss  i Mills er at vi har et eget kommunikasjonsteam som håndterer all selskaps- og merkevarekommunikasjon. Vi gjør noen kjøp selv i sosiale medier, i tillegg til enkle søkeordskampanjer og influencersamarbeid, men det aller meste går via mediebyrå og reklamebyrå, sier hun.
 
Mills gjør ingen endringer på reklamebyråoppsettet, der de samarbeider med flere aktører. 
 
- Vi er vel så opptatt av team som byrå. Folk i reklamebransjen flytter mye mer på seg enn tidligere. 

- Trist å miste en kunde som Mills

Sjefen i Red Dentsu X, Christian Espeseth, legger ikke skjul på at de har kjempet for å beholde kunden.

- Det er trist å miste en kunde som Mills, som vi har satt enorm pris på å få lov til å jobbe med. Teamet har synes det har vært kjempespennende produkter å jobbe med. Samtidig er det litt sånn bransjen er. Vi heier på dem og ønsker dem lykke til på veien, sier Espeseth.

Tapet av Mills legger imidlertid ingen stor demper på stemningen i Red Dentsu X, skal vi tro byråsjefen.

- November har vært en fantastisk måte med eksisterende kunder og nye kunder om bord. Vi gleder oss til mange spennende oppstarter, og noen er vi godt i gang med allerede, sier han.

Den økonomiske effekten av at Mills flytter på seg, skal Red Dentsu X allerede ha kompensert for gjennom høstens konkurranser.

- Det som er trist, handler ikke om penger og omsetning, men om kjærligheten til produktene og de spennende utfordringene som Mills jobber med hver dag. Det skulle vi veldig gjerne ha fortsatt med.

- Så dere bytter ikke ut plantemargarinen med meierismør selv om dere mister Mills?

- Ha ha ha. Jeg vet at de som jobber med Mills er glade i Mills og i produktene deres. Vi kommer fortsatt til å plukke produktene ut av hyllene.

Får ny storkunde:

- Det er en betydelig kunde, rent størrelsesmessig, men vi i Mediacom er ekstremt opptatt av at alle kunder er like viktige for oss, uansett størrelse, sier byråleder Britt Skjeppestad. Foto: Eivor Eriksen

- Superstolte og superglade

Mediacom-sjef Britt Skjeppestad må imidlertid belage seg på å oppdatere handlelisten sin når hun sier farvel til Landbruksbedriftene ved nyttår, og hallo til Mills.

- Vi er selvfølgelig superstolte og superglade for at de ønsker å jobbe med Mediacom fremover. Vi har hatt mange fine samtaler og en god prosess med Mills, og opplever virkelig at det er en merkevare og et selskap med masse stolthet rundt det norske og det nære. Det synes vi er nydelig å få lov til å være en del av, sier hun til Kampanje.

- Kan dere bruke erfaringene fra Landbruket når dere jobber med Mills?

- Ja, det kan vi. Det er klart vi har enorm kompetanse innen FMCG (fast moving consumer goods, red. anm.), selvfølgelig gjennom samarbeidet med Landbruket, men også fra Mars, Nestlé, Salma og andre FMCG-aktører. Det å få Mills inn hos oss er vinn-vinn for begge. Vi får bruke all kompetansen vår på Mills sine ambisjoner og de får nyte godt av det.

- Hvor stor andel av omsetningen til Mediacom kommer Mills til å stå for i 2022?

- Det er en betydelig kunde, rent størrelsesmessig, men vi i Mediacom er ekstremt opptatt av at alle kunder er like viktige for oss, uansett størrelse. Det blir litt å gå seg bort å bare snakke om medieomsetning, for vi har inntekter som ligger utenfor den, og de øker.

Mediacom-sjefen er godt fornøyd med året som helhet, og selv om Landbruket forsvinner om noen uker, har byrået nylig fått kunder som Coca-Cola, Telia, MyCall og, ikke minst, Mills i hus.

- 2021 har vært et formidabelt år i Mediacom og nå kommer 2022 til å bli like bra, sier Skjeppestad.

Les også: Telia bytter ut mediebyrå etter 11 år - men krymper ny avtale og tar over digitalkjøpene selv

Mills bytter mediebyrå etter fem år hos Red Dentsu X: - Utfordrer oss mer strategisk