Tidligere Red-topp blir sjefen til noen av landets største bloggere

- Jeg er blitt veldig imponert over hva jeg sett så langt, sier Jørgen Sørlie som blir nordisk sjef i United Influencers.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Influencermarkedet er preget av en daglig kamp om å sikre seg de beste bloggerne og profilene, og en av dem med flest profiler i stallen er byrået United Influencers. Nå har de også funnet sin nye sjef i Jørgen Sørlie, som pakker sakene i Red Storyline der han har vært daglig leder de siste par-tre årene.

Nå blir han sjefen i et byrå som har Caroline «Fotballfrue» Berg Eriksen, Sophie Elise Isachsen og Lene Orvik i stallen.

- Har du noe å bidra med i kampen om å hente inn de beste blogg-profilene, tror du?

- Ja, det tror jeg. Men først og fremst handler det om å drive i selskap som har en seriøsitet i forhold til å forvalte disse profilene, sier den nye UI-sjefen.

- Følger du selv noen influencere og i så fall hvem?

- He he... jeg skal i hvert fall følge dem vi har snakket om her, sier han.

Klar for ny jobb:

Jørgen Sørlie tar turen til United Influencers over fra Red Stroyline. Foto: Eivor Eriksen.

- En kanal som kommer til å vokse

Jørgen Sørlie blir administrerende direktør for United Influencers i hele Skandinavia og tar dermed ansvaret for totalt tre selskaper, både den norske og den svenske virksomheten samt forlagsdelen hvor bladet Elle ligger. Totalt så jobber det rundt 40 mennesker i hele UI-systemet som har en omsetning på rundt 100 millioner kroner totalt i Skandinavia.

- Det er spennende med det nordiske aspektet også liker jeg kanalen. Produktet er solid også er det mye innovasjon som skjer på dette markedet. Det er en mediekanal, men det er også folk og det er relasjoner. I en tech-verden med mye automatisering har kanalen troverdighet. Det er en avsender, sier Sørlie. 

- Er veksten i dette markedet tatt ut nå?

- Nei, det tror jeg ikke. Det er et mer modent marked i Sverige og der skjer vi at det skjer mye på avtalestrukturen og der er det også større vekst. Det er en kanal som kommer til å vokse, sier han.

- Hva blir din viktigste jobb som sjef i UI?

- Det blir å profesjonalisere både kanalen og arbeidet til profilene og driften i selskapet. Det har vært et selskap der veksten har kommet av fag og kompetanse. Nå ser vi at selskapet har livets rett og da kommer dette med struktur inn og det at vi drifter ordentlig, sier han.

Vi har valgt Jørgen og Jørgen har valgt osst, da vi deler fremtidsvisjonene for vår bransje. Kjetil Tveter, United Influencers-grunnlegger

Priset seg selv til 350 mill.

United Influencer hadde i 2018 en omsetning på rundt 40 millioner kroner i Norge og tjente snaue to millioner kroner. Bloggnettverket og Elle-eieren er eid av investeringselskapet Danir som igjen eies av den svenske investoren Dan Olofsson. Selskapet ble grunnlagt av blant andre Kjetil Tveter, Lauga Oskarsdottir og Sandra Claesson tilbake i 2013.  Tidligere har gründer Kjetil Tveter snakket om et mulig salg av United Influencer og i 2016 uttalte Tveter til Finansavisen at man var på jakt etter både kapital og investorer og det til «en prising på 350 millioner».

Les også: Sikter mot over 100 millioner i blogg-omsetning

- Har du fått noe mandat i den retning?

- Ja, det kan du si. Selskapet er ikke til salgs umiddelbart, men det er noen exit-muligheter og noen ønsker og tanker om det. Men med Danir har vi en solid eier over tid og investerer i dette og det å ta over Elle-kontrakten krever investeringer og en langsiktig horisont. Det kan vel så mye hende at vi kjøper opp for å fortsette veksten som at vi finner en ekstern partner, sier han.

- Imponert over det jeg har sett

Sørlie sier han ikke kjenner så godt til influencerkanalen fra sine tidligere roller i mediebransjen hvor han de siste årene har siottet på kjøpersiden i mediebyrågruppen Red eller Dentsu Red X som det i dag heter.

- Men jeg er blitt veldig imponert over hva jeg sett så langt. Hva influencerne og profilene får til og hvor mye de jobber har imponert meg. Det er en dedikasjon og en drive som er veldig spesiell, sier Sørlie.

- Hva slags standing har kanalen i dag?

- Kanalen er veldig etterspurt, men kunnskapsnivået om kanalen er for lavt. Kanskje den lider litt av en mangel på valuta, men når du ser på effektene så er de fenomenale. Det å ta denne kanalen inn i et innholdsløp og ha en langsiktighet i bruken av influencere, det er noe vi ser komme mer og mer internasjonalt, sier han.

At kanalen har hatt utfordringer både med tanke på etterfølgelse av lover og regler, bidro ikke til at han tvilte på hvorvidt han skulle takke ja til jobben.

- Nei, ikke på bakgrunn av det. Selvfølgelig må vi ta et ansvar og sørge for at våre partnere og profilere kjenner til reglene og bistå på dette området.  Men det er ikke så mange år siden jeg var i Allers innholdsavdeling og det var en tilsvarende diskusjon rundt merking av annonser hos de store mediehusene. Her var det mange som bommet og det viser at når man etablerer nye kanaler og produkter så har man ikke alle svarene fra dag én.

Slutter etter Dentsu-oppkjøp

Sørlie har hatt flere roller i Aller-systemet både som seniorrådgiver i Nova Vista, kommersiell leder i DBTV og innholdsavdelingen til Dagbladet/Aller, men også utendørsbransjen har Sørlie rukket innom og da som salgs- og markedsdirektør i Clear Channel før han havnet i Red-systemet.

- Begynte du å bli rastløs i Red?

- Nei, egentlig ikke i og med at det skjedd så mye etter at Dentsu kom. Men det blir en annen arbeidsflyt og det å være del av et større konsern har sine fordeler, men også sine utfordringer. Rammen blir annerledes og muligheten til å endre og gjøre ting ble litt mindre. Men det å jobbe på byråsiden og prøve å sy et tilbud på tvers av fagsammensetninger, har vært veldig spennende. Men det å få muligheten til å utvikle et selskap i Skandinavia er også veldig spennende. 

Sørlie følger dermed en lang rekke med UI-sjefer som har vært innom byrået siden starten som Julie Holst Berntsen, Louise Fuchs og dagens sjef Sandra Claesson som går over i en ny rolle i virksomheten.

- UI har signert flere lisenstagere i Europa i 2019. Sandra vil ha ansvaret for onboardingen av disse samt videreutvikle vår virksomhet i flere land, sier grunnleggeren Kjetil Tveter.

- Hvorfor valgte dere Jørgen Sørlie som ny sjef? 

- Vi har hatt en lengre rekrutteringsprosess der mange dyktige kandidater ble vurdert. Vi har valgt Jørgen og Jørgen har valgt oss da vi deler fremtidsvisjonene for vår bransje. Jørgen har det som skal til for å fortsette veksten for vår virksomhet i Norden. 

- Hva blir hans viktigste oppgave? 

- Hans viktigste oppgave blir å videreutvikle den nordiske virksomheten, sier Tveter.

Tidligere Red-topp blir sjefen til noen av landets største bloggere