Tise går til angrep på Zalando med nytt byrå i ryggen: - Føles riktig

Bureau brukte under én time på sin første jobb for Tise.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Tidligere i august slapp Bureau nyheten om at de hadde fått gjenbruksappen Tise på kundelisten. Denne uken var de klar med sin første jobb, og den kom i stand på rekordtid. 58 minutter tok det ifølge byrået selv fra briefen kom til leveransen var publisert.

Les også: Bureau skal få hele Norden til å bruke Tise: - Rett og slett en drømmekunde

Bakgrunnen for briefen var en kronikk i VG, skrevet av sosiale medier-konsulent Kornelia Minsaas, der hun tar et oppgjør med Zalando og andre klesbutikker for å bruke begrep som «bærekraft» i markedsføringen sin samtidig som de forsøker å få forbrukerne til å handle flere nye plagg.

- Da jeg så innlegget til Kornelia på VG føltes det naturlig å støtte henne. Det er superkult at hun tør å gå ut mot en stor aktør som Zalando og det er på tide at vi setter et større fokus på den enorme konsekvensen av overproduksjon. Vi kan ikke si at det å produsere noe nytt er bærekraftig, når det mest bærekraftige valget er de klærne som allerede eksisterer, sier markedssjef Sigrun Stenseth i Tise.

- Perfekt anledning

Hun tok en telefon til sitt ferske reklamebyrå og de kastet seg rundt. Resultatet ble levert innen én time.

- Det er supergøy. Dette er det første vi gjør med Bureau og de kaster seg like raskt rundt som oss.

«Zalandon’t» er det enkle budskapet i annonsen som ble publisert på Instagram tirsdag.

- Fra vår side har «Zalandon’t» vært noe vi har tullet med internt tidligere. Når denne muligheten kom tenkte vi at det er en perfekt anledning for en underdog til å utfordre en av bransjens største spillere. Med størrelse kommer ansvar, og det mener både Tise - og vi - at Zalando kan bli utrolig mye bedre på. I dag forvirrer de kundene med å si at plagg «reduserer utslipp». Det er klart de ikke gjør. Ingenting kan reduseres eller bli mindre, hvis du produserer mer av det, sier kreativ rådgiver Maja Folgerø i Bureau.

Nytt samarbeid:

Den norske gjenbruksappen Tise har store nordiske ambisjoner. Det norske byrået Bureau skal hjelpe dem i mål. Foto: Bureau

Ikke hørt noe fra Zalando

- Ble dere nervøse da dere så at annonsen tok i bruk Zalandos navn og logo?

- Det var litt spennende, men samtidig føles det riktig å si ifra at vi føler det er urettferdig med tanke på forbrukere som ønsker å ta bærekraftige valg å drive med den markedsføringen de gjør. Zalando blir et bilde på veldig mange store aktører som driver på samme måte, sier Sigrun Stenseth.

- Har dere hørt noe fra Zalando?

- Nei.

Foreløpig har ikke Tise planer om å publisere annonsen andre steder enn på Instagram.

- Vi får se hva vi gjør videre. Det kan godt hende det blir noe større.

- Er dette et signal om at Tise skal bli tøffere i måten dere snakker på?

- Vi i Tise har hele tiden sett på oss som tøffe på den måten en underdog skal være. Vi er opptatt av å gjøre gjenbruk spennende og å hjelpe forbrukere til å ta bærekraftige valg.

Zalando: - Deler de samme ambisjonene

Kampanje har vært i kontakt med Zalando. De kommenterer ikke innlegget til Tise, men viser til Kornelia Minsaas' kronikk i VG og skriver at «moteindustrien må hjelpe kundene med å minske gapet mellom deres holdninger til bærekraft og deres faktiske handlinger».

- Zalando merker for tiden varer med mer bærekraftige materialer og prosesser, som er sertifisert av tredjepartsstandarder, med et «bærekraftighet»-merke. Vi har brukt det bredere begrepet «bærekraftighet» som et lett identifiserbart merke for å fremheve produkter med en eller flere bærekraftsfordeler. Og vi gir kundene mer informasjon om den spesifikke bærekraftsfordelen på produktsiden, sier en talsperson for Zalando.

Selskapet varsler at de vil innrette se etter den nye EU-kommisjonens veiledning og fremtidig EU-lovgivning for å gjøre slike påsander sammenlignbare og verifiserbare i hele EU.

- Vi tror at forfatteren av kronikken, Tise og Zalando deler mye av de samme ambisjonene for moteindustrien. For å drive positiv endring er samarbeid og dialog nøkkelen, sier talspersonen.

Tise går til angrep på Zalando med nytt byrå i ryggen: - Føles riktig