Nytt byrå har vokst fra null til 60 ansatte i pandemien - slik skal de komme seg ut av hjemmekontoret

- Man blir ikke ordentlig godt kjent på Teams, sier byråleder Kaare Øystein Trædal i Try-husets «Amazon-killer».

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Det har gått ett år siden Try og Pearl Group sjøsatte Try Pearl for å bryte ned siloene mellom salg, reklame og teknologi. Siden har ansettelsene kommet som perler på en snor. Bare i Kampanje har man kunne lese om rundt 15 nyansettelser det siste året, og det utgjør bare en brøkdel av det totale tallet. Nå teller Try Pearl 43 ansatte i Oslo og 11 i Riga.

- Vi brukte mye tid på å ansette det første halve året og ble raskt 15-16 stykker i fjor høst. Vi trodde alt skulle åpne opp igjen og ga full gass. Men så kom nedstengningen, og alle vi rakk å ansette da har blitt ansatt på hjemmekontor, forteller Try Pearl-sjef Kaare Øystein Trædal og fortsetter:

- Det å jobbe frem en kultur, et tjenestetilbud og et godt samarbeid med kundene under koronapandemien, det har vært en spesiell øvelse.

Trædal er rask med å legge til at det har gått «ganske greit», og at tilbakemeldingen fra kundene er at de oppleves som en gjeng som har jobbet sammen ganske lenge.

Kjetil Try snakker ofte om «Try-summetonen». Den er viktig, og den får du ikke om du ikke bruker mye tid på Try-huset. Kaare Øystein Trædal

- Blir ikke ordentlig godt kjent på Teams

Nå er stadig flere av de ansatte blitt fullvaksinerte og lokalene i Øvre Slottsgate 8, der også resten av Try-konsernet holder til, har våknet til liv. Mange av de som har blitt ansatt i Try Pearl det siste året, møter hverandre fysisk først nå.

- Hvor innovative vil dere være med bruk av hjemmekontor fremover?

- Vi har opplevd gjennom dette året at hjemmekontor ikke er spesielt farlig, og av og til nødvendig. Vi har lagt opp til at folk i stor grad styrer dette selv, sier Try Pearl-sjefen.

Men, det er et «men»:

- Vi har et ønske om at folk bruker mer tid på kontoret enn hjemme, sier han.

- Hvorfor det?

- Vi er avhengig av at vi blir ordentlig godt kjente med hverandre, og det blir man ikke på Teams. Såpass ærlige må vi være. Det er også den entydige tilbakemeldingen fra medarbeiderundersøkelser vi har gjort, at folk ønsker å være mer på kontoret.

- Hvordan sjekker dere at folk bruker mer tid på kontoret enn hjemmekontoret?

- Vi fører ikke oversikt, men vi ser hverandre hver dag og vi har en regel om at alle er på kontoret hver fredag, da har vi fellesmøter og av og til også sosialt samvær etter jobb. Vi spurte de ansatte om hvilken ukedag de ville møtes, og da svarte de aller fleste fredag.

- Har ingen i Try Pearl hytte?

- Jo, men det er en norsk sykdom at man er en dårlig arbeidsgiver om man ikke lar folk dra fra jobb rundt lunsjtider fredag. Vi lever av et godt miljø, og det er viktig at Try- og Pearl-kulturen blir en del av oss. Det skal være gøy, koselig og digg å komme inn på kontoret.

Å ha jobbadresse Øvre Slottsgate 8 er blant frynsegodene man får når man jobber i Try-konsernet, understreker Trædal.

- Kjetil Try snakker ofte om «Try-summetonen». Den er viktig, og den får du ikke om du ikke bruker mye tid på Try-huset.

Etterlengtet samling:

Denne uken fikk Try Pearl-ledelsen samlet de ansatte på Oslo-kontoret. Fremover blir det mer kontor og mindre hjemmekontor. Foto: Try Pearl

Har fått på plass ny COO

Try Pearl-sjefen vil helst måle seg med store aktører som Bekk og Forte Digital, som både er en kilde til inspirasjon og konkurranse i Try Pearl, men de har gått bredt ut i rekrutteringsfasen. Interessen for å jobbe i Try-husets siste utspring skal ha vært stor.

NåTry Pearl-sjefen ser for seg at de vil telle over hundre ansatte om et par år, avhengig av etterspørselen, naturlig nok.

- Det som trigger mange er å jobbe tverrfaglig med andre fagdisipliner enn sine egne, sier Emilie Nøss Wangen.

Hun kom til byrået som Hubspot Industry Lead i fjor, men rykket tidligere i år opp til en stilling som COO.

- Etter hvert som vi har blitt såpass store, så fikk vi behov for å få plass noen med internasjonal business-erfaring som kan rigge oss for videre vekst. Derfor har vi ansatt Emilie i en ny rolle, sier Trædal.

Spådde farlig cocktail for norske bedrifter

Kundelisten inkluderer både store selskaper som DNB, Ark og Jernia, og mindre selskaper som karaokeaktøren Syng, der Try Pearl har utviklet en skybasert programvare for karaoke.

- Vi jobber mye med digitale brukeropplevelser som konverterer godt og samkjører markedsarbeidet med den digitale utviklingen, forklarer Trædal.

På denne tiden i fjor advarte han om at kombinasjonen koronakrise og Amazon ville bli en farlig cocktail for norske bedrifter. Så langt har ikke Amazon varslet en lansering i Norge, selv om mange forventer at det er nært forestående.

- Har spådommen slått til?

- For vår del har koronapandemien hatt en positiv effekt. Det har skapt en digital forflytning i bruk av kompetanse og en hel befolkning har vært nødt til å forholde seg til digitale tjenester, sier Trædal.

- Amazon… Tja, de har alltid vært der og er der ennå. De er ikke en trussel for oss, men gjør det enklere for oss å kommunisere behovet for bedre digitale tjenester og god bruk av data.

- Tror du vi får et digitalt tilbakeslag nå som flere tar hverdagen tilbake?

- Nei, det tror jeg ikke. En del av det som er blitt gjort, som små mikrotjenester, har vært kortvarige ting. Nå går vi tilbake til den lange, gode digitale tjenesteutviklingen. Det ser vi at konkurrentene våre også rigger. Veksten er nok mye større en det folk tror.

Nytt byrå har vokst fra null til 60 ansatte i pandemien - slik skal de komme seg ut av hjemmekontoret