Slutter i børsgiganten Schibsted – blir ny sjef og partner i Morgenstern

Camilla Kim Kielland vender tilbake til byråbransjen etter nesten fem år i mediekonsernet.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Det ble noen nyhetsrike uker tidligere i år da Morgenstern først la frem rekordresultater og knallvekst på topplinjen, men bare noen uker senere kunne fortelle at en av gründerne og daglig leder siden starten, Ole Kristian Hustad, sluttet for «å jobbe med noen nye prosjekter». Dermed måtte midlertidig daglig leder Mona Larsen, kreativ leder Anders Muurman Holm og styreleder Bjørn Solvang ut og jakte etter en ny sjef. En av disse telefonene gikk til kommunikasjonsdirektøren for Schibsteds medievirksomhet og venture-divisjon, Camilla Kim Kielland, som tar over som ny sjef i Morgenstern

- Det er et privilegium å kunne gå fra en fantastisk jobb til en annen. Morgenstern har en kreativ sprengkraft, de har en enorm selvtillit på hva de er best på og rendyrker dette til fulle, sier den nye Morgenstern-sjefen til Kampanje. 

Hun starter opp første oktober som daglig leder i Morgenstern og har allerede fortalt sin nærmeste sjef i Schibsted om beslutningen.

- Jeg måtte jo ringe Siv (Juvik Tveitnes, Schibsteds mediesjef, red. anm.) da, og det var en vanskelig samtale å ta. Jeg elsker jo mediebransjen og har fått lov til å jobbe tett med mange sterke merkevarer og flinke menneske der, så det er med litt kjærlighetssorg jeg slutter også, sier hun.

Heldigvis kan sorgen lindres med at en gammel forelskelse nå blusser opp.

- Ja, jeg har alltid vært litt avstandsforelsket i byrået, så det å få bli en del av denne gjengen er skikkelig stas, sier den nye Morgenstern-sjefen Camilla Kim Kielland.

Les også: Morgenstern-sjefen slutter: - Veldig trist

Her kan du se et videointervju med den nye Morgenstern-sjefen Camilla Kim Kielland og kreativ leder Anders Muurman Holm. 

Vi har forsøkt å få Camilla over i Morgenstern siden 2017, men da var det for spennende i Schibsted tydeligvis og vi var nok fortsatt et ganske ubeskrevet blad. Anders Muurman Holm, kreativ leder i Morgenstern

Gamle kjente og tett på kundene

Når Camilla Kim Kielland begynner i byrået som ble startet opp av en håndfull Try-utbrytere, kommer hun til å møte flere gamle kjente. Kielland har nemlig over ti år bak seg i ulike PR-, kommunikasjons- og reklamebyråer, hvorav halvparten av tiden ble tilbrakt som grunnlegger og partner i Trigger. Det er fra tiden i Trigger at Kielland jobbet med teamet som senere skulle slutte i Try og starte opp Morgenstern. I dag jobber byrået med store kunder som Finn.no, Maxbo, DNT, PowerOffice, Sparebank1, OneCall og Widerøe.

Les også: Try-utbrytere starter eget reklamebyrå

Den nye byrålederen sier Morgenstern kjennetegnes av «en veldig sterk kultur» og «av mange, langsiktige kundeforhold». Byrået har også vokst fra de opprinnelige gründerne til nærmere 25 mennesker i løpet av de fem årene byrået har eksistert.

- Jeg gleder meg til å bli ordentlig godt kjent med hver eneste en, til å være med å utvikle byrået på en «morgensternsk» måte, og ikke minst ser jeg frem til å samarbeide tett med kunder, sier Kielland. 

For i tillegg til å være sjef skal hun også jobbe som rådgiver i byrået akkurat slik hun i mange år var rådgiver i PR-byrået Trigger, som hun også var med å starte opp.

- Er planen å utvide tjenestetilbudet til også å inkludere PR i Morgenstern nå?

- Morgenstern er et kreativt reklamebyrå og det skal vi fortsette å være. Så skal jeg også jobbe med kunder og vil være rådgiver i kraft av min erfaring også skal Morgenstern fortsette å være det de er gode på, sier hun. 

Sorg og kjærlighet:

- Jeg har alltid vært litta avstandsforelsket i byrået, så å få bli en del av gjengen er skikkelig stas, sier den nye Morgenstern-sjefen Camilla Kim Kielland som også innrømmer at det er med litt kjærlighetssorg hun slutter i Schibsted. Foto: Eivor Eriksen.

- Vi har forsøkt å få Camilla over i fem år

Men avstandsforelskelsen går begge veier. Det er nemlig heller ikke første gang Holm og Morgenstern-partnerne forsøker seg på Kielland. Rett etter at byrået startet opp forsøkte reklamebyrået å hente Kielland over i en ren rådgiverrolle.

- Ja, vi har forsøkt å få Camilla over i Morgenstern siden 2017, men da var det for spennende i Schibsted tydeligvis og vi var nok fortsatt et ganske ubeskrevet blad. Denne gangen derimot hadde vi tydeligvis en oppgave som var spennende nok, sier Anders Muurman Holm, som til vanlig trives best i rollen som kreativ leder.

I tillegg blir Kielland også tatt opp som partner i byrået.

- Ja, det blir hun umiddelbart. Hun får tilgang på å kjøpe 7,5 prosent, og det var også noe vi ville. Vi måtte være så trygge på denne personen at vi var villige til å det skrittet med en gang. Det er en langsiktig tanke bak denne ansettelsen, sier Holm.

- Men hva var det Kielland hadde som overbeviste dere?

- Vi så etter en lagleder som kan faget og jeg tror vi har truffet veldig godt på begge deler, men det er også litt vanskelig å sette ord på dette. Man har et inntrykk etter å ha jobbet sammen tidligere og at det er en person med både faglig integritet, personlighet, struktur og arbeidsvilje. I tillegg snakket vi jo med litt folk som bare har gode ord å si, også får man bare den følelsen at det stemmer, sier kreativ leder Anders Muurman Holm.

Jeg brukte god tid på prosessen og hadde også møte med flere av partnerne der jeg ba dem om å grille meg. Camilla Kim Kielland, ny Morgenstern-sjef

Har allerede passert fjoråret

Sammen med de øvrige åtte partnerne, der Kielland blir den niende, har han vært med å lede og drive et byrå som har opparbeidet seg en omsetning på 55 millioner kroner og et overskudd på over fem millioner kroner. I fjor endte Morgenstern i tillegg på delt tredjeplass i Kampanjes store byråkåring «Byråprofil» og det som nykommer på listen.

- Det går veldig bra og vi er forbi på resultat allerede i år, så det ser veldig bra ut. Vi har veldig medvind og det er mye som peker i riktig retning, men vi har ikke noe mål om å bli veldig mange flere eller mye større. Vi har en enkel filosofi som går ut på at gjør vi gode jobber, så skjer resten av seg selv, sier Holm.

Les også:  Morgenstern med knallvekst og resultatrekord i 2020: - Det er fullt fortjent

Morgenstern-partneren sier det nå handler om å finne flinke folk slik at byrået kan vokse i takt med at det kommer inn nye kunder, men at det ikke er satt noen konkrete mål på omsetning og vekst når Kielland starter opp i oktober.

Selv sier Kielland at hun «aldri var aktivt ute og søkte etter en ny jobb».

- Schibsted er et fantastisk mediekonsern å være i. Det har vært utvikling, omstilling, kriser og muligheter hele veien. Så det har på ingen måte vært kjedelig, sier hun.

- Men hvordan blir det å gå fra et børsnotert milliardkonsern til et lite reklamebyrå?

- Jeg tror det blir litt deilig også. Jeg tror jo at jeg raskt vil få ganske god oversikt og kontroll, samtidig som det har vært fascinerende å oppleve et konsern på innsiden med sine matriser og rapporteringslinjer. Jeg husker da jeg begynte og følte det var som et puslespill hvor det hele tiden kom nye brikker og ble større og større, sier hun.

- Ba om å bli grilla

- Blir det å dra frem Schibsted-matrisen og få litt struktur på Morgenstern nå?

- Nei, det tror jeg ikke. Men jeg skal ta med meg mye av det beste jeg har lært i Schibsted, samtidig som jeg også vet at jeg kommer til et byrå som er veldig godt drevet med fantastisk flinke folk. Det er det jeg skal bygge videre på og utvikle, sier hun.

- Brukte du langt tid på å bestemme deg?

- Jeg brukte god tid på prosessen og hadde også møte med flere av partnerne der jeg ba dem om å grille meg. En ting er at de er riktig for meg, men også for å finne ut at jeg er riktig for dem, sier hun.

- Hun ble ikke så veldig roasted vil jeg si, selv om hun ba om å bli grilla, smiler Holm.

Slutter i børsgiganten Schibsted – blir ny sjef og partner i Morgenstern