Aller-byrå mistet 15 millioner etter tapet av Coop

- Til tross for dette synes jeg vi har klart oss godt, sier ny byråleder i Hyper Redink.

Publisert / Oppdater

Jacob Andersen
Jacob Andersen

Omsetningen til Hyper Redink falt med 15 millioner fra 2018 til 2019. Byrået omsatte for 109,1 millioner kroner i 2019, ned 12 prosent fra 124,7 millioner i 2018. Resultatet før skatt endte på 11,7 millioner kroner. Høsten 2018 mistet byrået også flere av Coops millioner da dagligvarekjeden kuttet ned på reklameavtalen med content-byrået.

Les mer: Coop flytter reklame-millioner

- 2018 var et helt eksepsjonelt godt år, så de tallene var det egentlig ikke et mål å matche. 2019 ble påvirket av at vi dessverre mistet deler av en større kundekonto. Men til tross for dette synes jeg vi har klart oss godt. Vi er fornøyde med 2019, og det er et tilfredsstillende resultat å ende opp på 11.6 millioner, sier byråleder Henriette Leikanger til Kampanje.

Leikanger overtok stafettpinnen fra Øyvind Vederhus før sommeren, da Vederhus ga seg etter tre år i Ahead-konsernet. Vederhus hadde da ledet byrået siden Aller slo sammen Hyper og Redink høsten 2019A og Jørgen Schibsted gikk av som byråsjef. Før sommeren ga også Per Engh Halvorsen seg som byråsjef i Aller-konsernet.

- Var det en tøff tid å ta over som sjef på?

- Nei, det vil jeg egentlig ikke si. Jeg har jobbet veldig tett med Øyvind Vederhus, og jeg kjenner organisasjonen godt fra innsiden. Jeg ser frem til å lede en sylskarp og kreativ gjeng som er klare til å møte de utfordringene som ligger foran oss, sier Leikanger til Kampanje.

Les også: Lederskifte i HyperRedink

- Krevende og begivenhetsrikt år

Hyper Redink har avvikende budsjettår som betyr at de avslutter 2019-2020 31. september, og har altså et nytt budsjettår fra 1. oktober. Selvom 2020-tallene ikke er klare enda forteller Leikanger at året har vært krevende.

- Det er ingen tvil om at 2020 har vært et krevende og begivenhetsrikt år. Året startet med fusjonen mellom Hyper og Redink. Slike prosesser krever mye, men det har også vært veldig bra for oss, sier Leikanger.

Hun sier byrået selvfølgelig også er blitt påvirket av koronasituasjonen.

- Men nå opplever jeg at vi har en god fart fremover med tanke på både eksisterende og nye kunder. Datterselskapene våre Elg og Redink Vest har også klart seg bra gjennom korona-tiden, sier hun.

- Har dere ansatte permittert nå?

- Nei. Vi har ingen permitterte nå, forteller Leikanger.

Ahead-sjefen: - Naturlige utskiftninger

Samtidig som Engh Halvorsen ga seg som Ahead-sjef, overtok Henrik Hellenes, som tidligere har jobbet som finansdirektør i Ahead.

- Hva tenker du om tallene?

- 2019 resultatet til Hyper Redink var tilfredsstillende og i henhold til våre målsetninger for selskapet. Sammenlignet med året før opplevede vi en resultatnedgang, 2018 var dog et meget godt år, spesielt på bunnlinjen, sier Hellenes til Kampanje.

- Er det noen spesiell grunn til jobbyttene som preget Hyper Redink og Ahead Group tidligere i år?

- Det har vært naturlige utskiftninger, og omstilling og endring er en normal del i en arbeidshverdag preget av kontinuerlig utvikling og tilpasning, svarer Ahead-sjefen.

På spørsmål om hvordan 2020 vil se ut for Hyper Redink sier Hellenes at selskapet har tatt grep. 

- Det har vært et krevende år, det blir det også økonomisk, men selskapet har nå tatt grep og har god fart inn i høsten med høyt aktivitetsnivå, sier Hellenes.

Les også: Aller-eide Oculos øker omsetningen, men taper millioner

Her kan du se alle tallene til Hyper Redink for 2019. Alle tall i MNOK. Fall i omsetning og nesten halvering av resultat

Hyper Redink 2019 2018 Endring i %
Omsetning 109,1 124,7 - 12,5
Driftsresultat 11,5 20.7 - 44,4
Resultat før skatt 11.7 20.8 - 43,4

Hyper Redink operer med et avvikende regnskapsår som ble avsluttet 30.09.2019.

Aller-byrå mistet 15 millioner etter tapet av Coop