Try tar mer av Forsvaret – Mediacom og Hyper permitteres

Men Carat klarte å holde Try unna mediebyråkontoen.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Try har fått fornyet tillit som Forsvarets reklamebyrå. Samtidig blir Try Apt nytt digitalbyrå, mens Carat blir nytt mediebyrå.

Det er resultatet av anbudskonkurransen Forsvaret lyste ut tidligere i sommer. Avtalen har et totalanslag på opp mot 96 millioner kroner og en varighet på to år med mulighet for to års forlengelse. Den er delt inn i tre delkontrakter hvor Forsvaret årlig anslår å bruke opp mot to millioner kroner på reklame, 20 millioner på mediebyråtjenester og to millioner på digitale tjenester.

Mediacom og Hyper, som var Forsvarets tidligere medie- og digitalbyrå, byttes ut. Sistnevnte meldte seg heller ikke på i konkurransen. Det var likevel ikke mangel på interessenter og Forsvaret stod igjen med 13 byråer i finalen.

- Det var høy kvalitet på de casene som ble levert. Vi er privilegerte som har fått noen av de beste byråene i Norge til å samarbeide med oss, og vi er trygge på at byråene vil levere det Forsvaret har behov for, sier Stine Grøndahl Sesseng, fungerende sjef ved Forsvarets mediesenter.

Les også: Tøff kamp om 100-millionersoppdrag når Forsvaret jakter nye byråer

Konkurrerte også om mediebyråkontoen

I Try-leiren er gleden stor over å få enda flere oppdrag for Forsvaret.

- Det å jobbe med Forsvaret er utrolig givende, det er som vi sier i reklamen for Forsvaret, «noe mer enn en jobb». Det var derfor både lettelse og glede da vi fikk både fornyet og utvidet tillit, sier Lars Mitlid, kundeansvarlig i Try.

Try har jobbet med Forsvaret siden 2015, men kunne ikke ta for gitt at samarbeidet skulle fortsette.

- Offentlige anbud er alltid litt nervepirrende. Selv om man er ved godt mot når man går inn, så vet man aldri, sier Mitlid.

Han bekrefter at Try også var med i konkurransen om mediebyråoppdraget med datterbyrået Try Opt.

- Midt oppi all gleden, er det litt skuffende at dere ikke fikk mediebyråoppdraget?

- Nei, overhodet ikke. Vi er superglad for at vi har fått det digitale og var veldig klar over at vi var outsidere på mediebyråsiden. Det var så mange som søkte på dette, så når vi stikker av med to av tre, så skal man være ganske blasert for å være misfornøyd. Da er det tungt å bli lykkelig i livet.

«Når vi stikker av med to av tre, så skal man være ganske blasert for å være misfornøyd. Da er det tungt å bli lykkelig i livet»

Byråleder i Carat, Stian Jansen, er også godt fornøyd med utfallet av konkurransen.

- Vi er selvfølgelig både stolte og ydmyke for å bli vist denne tilliten av Forsvaret, sier han.

- Forsvaret spiller en stor rolle i det norske samfunnet og de er en meget hyggelig og profesjonell gjeng, som vi gleder oss til å jobbe med.

Kundeansvarlig for Forsvaret i Carat, Aleksander Steinsvik, forteller at det har lenge har vært en personlig ambisjon å få jobbe med Forsvaret.

- Forsvaret er interessant både fra et markedsføringsperspektiv med deres enorme kreative kraft, men også fordi viktigheten av å rekruttere våre beste kvinner og menn stadig blir større i en mer uforutsigbar verden.

Skal ruste opp nettsiden

Stine Grøndahl Sesseng i Forsvaret varsler ingen store omveltninger i kommunikasjonen fremover, men kan fortelle at noe av det første Try Apt skal gjøre, er å pusse opp nettsidene deres.

- Vi kommer til å videreutvikle og basere kommunikasjonen vår på det gode arbeidet som er gjort, men for å møte nye utfordringer trenger vi stadig å utvikle oss og gjøre nye prosjekter. Vi skal blant annet gjøre en større oppdatering av nettsiden vår, og med reklamebyrået vårt jobber vi alltid for å nå ut i vår viktigste målgruppe, som er rekrutteringsmålgruppen, sier hun.

- Har det blitt en vanskelig målgruppe å nå?

- De unge har vært en utfordring lenge. Vi jobber kontinuerlig med å treffe de riktige kanalene med de riktige buskapene som engasjerer.

Det betyr ikke at Forsvaret dropper tradisjonelle kanaler.

- Det er i hovedsak digitale kanaler som gjelder, men vi har også noe materiell ute på større flater og vi bruker også tv og kino som virkemidler for å nå ut med de større budskapene.

Nytt mannskap:

Alle de nye byråene var samlet i starten av august hos Forsvaret da de nye avtalene var signerte. Foto: Forsvaret

Try tar mer av Forsvaret – Mediacom og Hyper permitteres