Slo sammen designselskaper - overskuddet krympet med 90 prosent

Starten på 2019 har vært dårligere enn ventet, innrømmer daglig leder.

Publisert / Oppdater

Hilde Nyman
Hilde Nyman Journalist

Fjoråret ble et år med økt aktivitet, men fallende lønnsomhet for Netlife Design. Det viser regnskapstallene for byrået.

Omsetningen økte med 23 prosent til 129,3 millioner kroner, byråinntekten falt med fem prosent til 99,7 millioner kroner, mens resultat før skatt endte på like under millionen med 900.000 kroner. I 2017 var resultat før skatt på 9,4 millioner kroner.

Byråleder Fredrik Schjold forklarer tallene slik;

- I 2018 slo vi sammen Netlife Bergen og Netlife Design. Dette grepet forklarer mye av omsetningsveksten på 24 millioner, men gjør også at det er utfordrende å sammenligne tallene for 2017 og 2018. Grunnen til at vi fusjonerte Netlife Bergen inn i Netlife Design var å tilrettelegge for at selskapene kunne samarbeide enda bedre, sier Schjold til Kampanje.

Et annet grep byrået gjorde i 2018, var å avvikle en produktsatsing av et egetutviklet, digitalt kundereiseverktøy som het Pylot, opplyser han.

I kundeporteføljen trekker Schjold frem at byrået i 2018 vant største rammeavtale noensinne med Norsk Helsenett.

- Avtalen har en verdi på inntil 40 millioner kroner og omfatter tjenesteutvikling for hele den norske helseforvaltningen. Vi har både lange forhold med kunder, som for eksempel Direktoratet for byggkvalitet og Norwegian, i tillegg til at vi har nye som kommer inn som enkeltprosjekter, sier han.

Schjold startet i Netlife Design våren 2018. 

Les også: Netlife Design henter ny sjef fra Finn

Starten på 2019 har vært noe svakere enn forventet, samtidig har vi gjennomført flere tiltak som vi visste at ville påvirke resultatet negativt på kort sikt, men som vi mener vil gagne fagmiljøet vårt og kundene våre på lengre sikt. Fredrik Schjold

Bygger ledergruppe

Totalt sett jobber rundt 90 personer i Netlife Design, og nå øker de også på toppen.

- Vi har også omorganisert Netlife Design og fått på plass nye folk i ledergruppen, blant annet for å styrke oss på fag. Aleksander Andersen kommer fra PayEx og blir teknologisjef hos oss, og Beth Stensen kommer fra Ruter tilbake til Netlife og blir designsjef, forteller Schjold.

For å ytterligere øke inntektene, skal byrået lansere en ny konferanse i september i år – konferansen Y. Denne vil også runde av Webdagene.

- Mens Webdagene fokuserte mye på nettsider, så vil Y dreie seg om å lage gode digitale tjenester som fungerer for folk og som ikke ødelegger verden samtidig.

Her er gjengen som utgjør Netlife Effekt. Bak fra venstre: Sven Simonsen, Sonja Marie Ravnestad og Jonas Driveklepp. Foran fra venstre: Vigdis Nybø, Kenneth Lemik og Ove Dalen. Tor-Anders Hansen er ikke med på bildet. Foto: Netlife

- Svakere enn forventet

Farten inn i 2019 har ikke vært helt som de skulle ønsket, innrømmer Schjold.

- Starten på 2019 har vært noe svakere enn forventet, samtidig har vi gjennomført flere tiltak som vi visste at ville påvirke resultatet negativt på kort sikt, men som vi mener vil gagne fagmiljøet vårt og kundene våre på lengre sikt. Et av disse tiltakene var å starte opp Netlife Effekt slik at vi kan hjelpe kundene våre med å markedsføre tjenestene sine, slik at de oppnår den effekten de fortjener, sier han.

Netlife Effekt ble opprettet i januar i år som en underavdeling i Netlife Design, og her skal man drive med innhold og digital markedsføring.

- Vi har fått en flying start. Vi fikk raskt kunder både fra Netlife Design, men også helt nye kunder, sier Ove Dalen - som har ledet satsingen i oppstarten.

Nå gir han lederansvaret videre til Sonja Ravnestad, som nylig er hentet fra Finn.no, og en stilling som produktsjef for displayannonsering.

Også Sven Simonsen og Tor-Anders Hansen er nyansatte i Netlife Effekt. Begge er hentet fra digitalbyrået Stemt, der de har jobbet som spesialister på synlighet på søkemotorer og betalt søk.

Her er alle tallene for Netlife DesignSvakere fra Netlife

Netlife Design 2018 2017 Endring i %
Omsetning 129,3 105,5 23
Byråinntekt 99,7 105.5 -5
Driftsresultat 0,7 9,3 -92
Resultat før skatt 0,9 9,4 -90

Alle tall i millioner norske kroner. 

Slo sammen designselskaper - overskuddet krympet med 90 prosent