Store kutt i RiksTV – har slanket staben med rundt 30 personer

- Det er et større fokus på lønnsomhet, sier administrerende direktør i RiksTV, Jérôme Alexandre Franck-Sætervoll

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Kommersiell direktør i RiksTV, Ole André Skarbøvik slutter etter syv år hos TV-distributøren.

- Det er ingen dramatikk her eller noe ondt blod. Jeg kom til et punkt hvor det var naturlig å reflektere rundt nye utfordringer, sier Skarbøvik til Kampanje.

Men Skarbøvik er ikke alene om å slutte i selskapet som tilbyr TV via det digitale bakkenettet, over internett og i fibernettet. På et drøyt år har selskapet dratt ned bemanningen med rundt 30 personer fra 100 til rundt 70.

- Vi har redusert bemanningen over tid. Det er et større fokus på lønnsomhet, sier administrerende direktør i RiksTV, Jérôme Alexandre Franck-Sætervoll

- En nedbemanning på 30 personer hørtes mye ut?

- Det har vært en viss reduksjon.

- Kan det bli aktuelt med ytterligere nedbemanninger?

- Jeg tror verken jeg eller noen andre bedriftsledere kan si noe sikkert rundt det. Vi jobber i et omskiftelig marked, sier han.

- Du mister din kommersielle direktør, hva betyr det?

- Først og fremst ønsker vi ham masse lykke til videre. Ole André har vært sentral i å bygge selskapet til det vi er i dag så det blir definitivt et savn. Men nå har vi organisert oss internt for å klare å leve uten ham.

Les også: RiksTV-topp slutter etter syv år: - Føltes riktig

Slår sammen stillinger

Franck-Sætervoll sier RiksTV har organisert seg internt for å erstatte Skarbøvik.

- I dag har vi en direktør som har ansvaret for både økonomi, salg og operasjonell virksomhet, sier han.

Denne personen er Christiane Foss Strandkleiv som har jobbet i RiksTV i over ti år. Hun sitter i ledergruppen til Franck-Sætervoll som i tillegg består av Rune Åsprang.

- Skarbøvik snakker om en tid med «tøffe omprioriteringer og mye feiling og prøving», skjønner du hva han sikter til?

- Jeg opplever at han referer først og fremst til de årene hvor han har vært ansatt. Vi har hatt en smidig metodolologi der vi har testet og eksperimentert mye for å finne ut hva som fungerer og ikke fungerer. Vi jobber i et marked hvor det er mye nytt som skjer og der seerne har endrede vaner og man må egentlig finne ut hva som fungerer best. Her har vi blant annet bygget opp strømmetjenesten Strim og bygget oss opp i fibermarkedet, sier Franck-Sætervoll.

 

- Har vært gjennom en tøff periode

Tidligere hentet RiksTV utelukkende sine kunder i bakkenettet, men i dag har selskapet rundt halvparten av kundene gjennom Strim og fiber. Selskapet har i underkant av 250. 000 kunder.

- Skarbøvik sier det er snakk om et nytt strategiarbeid. Hva innebærer det?

- Jeg tror igjen han referer til de endringene vi som bransjen står i nå og der både strømmeaktørene, TV-distributørene og TV-kanalene har vært gjennom en tøff periode den siste tiden. Det har vi også merket og det er i dag et mye større fokus på lønnsomhet enn vekst, sier han.

- Hvordan merker RiksTV de tøffe tidene?

- Jeg tror alle aktørene har merket det både i kraft av økte kostnader og dyrere priser og der alle forbrukere har en trangere økonomi, sier han.

- Er det mange som sier opp abonnementet?

- Vi har gode trender både på churn og oppsigelser, men samtidig er det lønnsomhet, ikke vekst, som er det viktigste akkurat nå.

RiksTV er heleid av TV 2. Selskapet hadde en omsetning på 1,4 milliarder kroner i 2022 og tjente gode penger. Driftsresultatet var på 47,7 millioner kroner.

 Les mer: TV 2 åpner for salg av RiksTV: - Verdien på selskapet har økt dramatisk

Store kutt i RiksTV – har slanket staben med rundt 30 personer