Slutter som kommunikasjonssjef for å følge opp barna: - Ønsker ikke lenger å få til alt

Madeleine Schøyen Bergly har «vokst opp» i Elkjøp, men før påsken tok hun et vanskelig valg.

Publisert / Oppdater

Anette Johansen-Desjardin
Anette Johansen-Desjardin Journalist

Etter tolv år i Elkjøp hvorav de syv siste som kommunikasjonssjef, setter Madeleine Schøyen Bergly et foreløpige punktum.Til Kampanje sier hun at det er en veloverveid avgjørelse som hun står støtt i.

- Det er klart det er en følelsesladd og vemodig følelse å reise fra arbeidsplassen sin gjennom tolv år, hvor man har hatt sin hverdag, sine venner og sin egen plass utenom alle de andre rollene man fyller som menneske i løpet av en dag. Jeg har fått vokse opp i Elkjøp, og for det kjenner jeg bare takknemlighet og glede, sier Schøyen Bergly til Kampanje.

Beslutningen meldte hun først på sin egen Linkedin-konto og den kommer på en tid der skjer omorganiseringer i kommunikasjonsavdelingen til elektronikkgiganten. 

- Det er klart at det hadde vært spennende og vært med på reisen videre som et samlet nordisk team i Elkjøp Norge og Nordic, noe jeg mener er helt riktig og har ønsket. Og jeg kommer derfor til å heie på alle kollegene mine og den nye reisen de skal ut på nå, sier hun. 

Les også: Elkjøp oppretter ny PR-avdeling - Kristian Willanger blir ny sjef

Jeg tenker det er en lærdom i at det er OK å ikke få til alt, og at det er ok å gjøre endringer når det trengs Madeleine Schøyen Bergly, kommunikasjonssjef og mamma

- Selv om det føles litt uvirkelig, er det med lettelse

Hun har hatt flere roller i Elkjøp og begynte først som webansvarlig og skribent i 2012, og siden har hun blant annet vært redaktør, sosiale medier-ansvarlig og talsperson.

 - Jeg vet jeg har vokst gjennom de årene, hvis jeg ikke hadde gjort det hadde jeg aldri turt å si at jeg er stolt av meg selv. For det er jeg. Jeg er stolt av innsatsen, utfallene, bragdene og nå avgjørelsen om endret retningsvalg.

Den tidligere kommunikasjonssjefen legger ikke skjul på at det er utfordringer på hjemmebane som er årsaken til at hun velger å forlate arbeidsplassen.

- Selv om det føles litt uvirkelig, er det med lettelse, iver og spenning jeg tar tak i tiden fremover og legger alt fokus på barna mine, som trenger meg.

Hun forteller åpenhjertig om hvordan utfordringene på hjemmebane ble større enn hun både kunne forutse, ønske eller planlegge for.

- De to siste årene har barna mine hatt store utfordringer i sin hverdag med ufrivillig skolefravær og skolevegring og det forplanter vanskeligheter barn ikke skal ha. Da er det innsats, kunnskap, tid og omsorg som gjelder, sier hun.

- Ønsket ikke lenger å «få til alt»

Åpenhet har alltid vært viktig for henne gjennom alle årene i Elkjøp, og de ansatte ble informert før påsken.

- Det er en veloverveid avgjørelse i bunn som jeg står støtt i. Jeg bestemte meg for at jeg ikke lenger ønsket å «få til alt», og sette et nytt tempo for livet.

Hun forteller om god støtte fra familie, venner og gode kolleger i Elkjøp.

- Jeg har en god gjeng rundt meg som har vært med meg i denne vurderingen og endringen jeg nå tar fatt på. Elkjøp og alle kollegaer har møtt meg med enorm empati, omsorg og forståelse. Det setter jeg uendelig pris på, sier hun.

På hjemmebane:

Madeleine Schøyen Bergly skal bruke tiden fremover på hjemmebane og med barna. - De to siste årene har barna mine hatt store utfordringer i sin hverdag med ufrivillig skolefravær og skolevegring og det forplanter vanskeligheter barn ikke skal ha, sier den tidligere kommunikasjonssjefen i Elkjøp. Foto: Privat

Vil tilbake til kommunikasjonsbransjen

Tiden fremover skal hun bruke sammen med barna sine i godt samarbeid med skolen. Hun har også brukt god til å forklare barna om valget hun har tatt.

- Jeg tenker det er en lærdom i at det er OK å ikke få til alt, og at det er OK å gjøre endringer når det trengs, og ikke minst lære å legge fokus på det som betyr noe akkurat nå, sier hun. 

Hun sier det innebærer tid til å hjelpe barna, men også jobbe videre med noen som opptar Schøyen Bergly stort for tiden; skolevegring og ufrivillig skolefravær, 

- At dette er et økende problem, er det ikke noe tvil om og mitt personlige engasjement er naturlig nok veldig sterkt, sier hun. 

Med tiden ser hun også for seg en retur til kommunikasjonsbransjen.

- Jeg er ikke i tvil om at jeg ønsker å komme tilbake til kommunikasjonsbransjen, det gjenstår bare å se under hvilken bransje og hvilke temaer. Jeg vet hva som kan oppnås med kommunikasjon når lidenskapen er der. Det er da magien skjer. Og det – det gleder jeg meg til, når livet atter igjen tillater det, sier Bergly.

Slutter som kommunikasjonssjef for å følge opp barna: - Ønsker ikke lenger å få til alt