Norsk reklametalent håndplukket til italiensk byrå: - En viss ærefrykt

Publicis Kitchen-kreatør Per Berge Moe flyter til Milano.

Publisert / Oppdater

Anette Johansen-Desjardin
Anette Johansen-Desjardin Journalist

Per Berge Moe gikk fra Anti til Publicis Kitchen i januar 2022 og har gjort seg bemerket for flere prisbelønte kampanjer. Han har blant annet stått bak Dumpster Deli-kampanjen for Framtiden i våre hender, som har hentet priser i Gullblyanten, Eurobest og Anfo Effekt. Berge Moe har også gjort stor suksess i Cannes, og har vunnet både sølv og bronse i Young Lions.

Etter to og et halvt år i Publicis-huset har han pakket kofferten og flyttet til Italia, etter at den øverste kreative lederen i Publicis Worldwide, på Milano-kontoret tok kontakt og håndplukket ham til jobben i Italias mote-hovedstad. Allerede tirsdag denne uken var han på plass i LePub.

- Det er utrolig stas å være her i Milano, sier Berge Moe til Kampanje.

Som kan fortelle at han har blitt godt tatt imot av sine 200 nye kollegaer.

- Det er veldig mye større enn i Norge, men veldig hyggelige folk som har vært veldig snille med meg. Jeg har bare vært her noen dager, men jeg merker allerede at det er et helt annet tempo. Alt skjer veldig fort her, forklarer han.

Det å bli en del av det italienske søsterbyrået, er en drøm som går i oppfyllelse for Berge Moe.

- LePub er kjent som et av de beste kreative byråene i verden, så dette føles jo stort. De har et kreativt miljø helt i toppsjiktet og flere av de største merkevarene som Heineken, Netflix, Bottega Veneta og Diesel på kundelisten. Så jeg går inn i dette med en viss ærefrykt, innrømmer han.

Les mer: Åpner matbutikk i søppeldunk - vil sette søkelys på matsløsing

Da jeg fikk høre at han hadde ringt, føltes det litt som om noen fra Serie A ringte for å høre om jeg kunne stille i neste kamp. Så stort føles det Per Berge Moe, kreatør LePub

- Et eksempel på hvor kort avstanden mellom byråene i Publicis har blitt

I Publicis Kitchen har Berge Moe rukket å vinne en rekke priser i både inn- og utland, og det er nettopp dette som har fanget interessen til Bruno Bertelli. Han er LePub-sjef og Global Chief Creative Officer i Publicis. Bertelli oppdaget Berge Moe for alvor under et Publicis-arrangement i Stockholm i desember i fjor - som var deres første møte.

Berge Moe satt igjen med et veldig godt inntrykk av den nye sjefen sin.

- Jeg opplevde ham som både tilstedeværende, lyttende og reflektert.

LePub-sjefen var invitert for å snakke om byråets tilnærming til kreativitet, men det var først etter foredraget at både Bertelli og Berge Moe deltok i en faglig diskusjon. Og det er tydelig at Kitchen-kreatøren imponerte, for like etter fikk Kitchen-sjef Odd Rune Farsund, en henvendelse fra Bertelli.

- Dette er et godt eksempel på hvor kort avstanden mellom byråene i Publicis har blitt. Jeg er sikker på at ansettelsen vil bidra til mer erfaringsutveksling mellom Milano og Oslo og styrke de kreative miljøene på begge sider, sier Farsund.

Kort avstand mellom Publicis-byråene:

Kitchen-sjef Odd Rune Farsund (f.v.) mener Per Berge Moes overgang til Milano, vil bidra til enda større erfaringsutveksling og styrke de kreative miljøene på begge sider. Foto: Thomas Haugersveen/Publicis

- Føltes som om noen fra Serie A ringte

Bruno Bertelli er en verdenskjent bransjeveteran som i 2021 ble anerkjent som den mest prisbelønte kreative lederen i verden av The Drum. Bertelli har vunnet mer enn 300 priser, hvorav 146 er løver fra Cannes Lions. Berge Moe legger ikke skjul på at det var stort å vekke interessen til en av bransjen mest kjente profiler.

- Jeg har fulgt med på LePub og har alltid syntes at det er inspirerende å se hvordan de jobber og alt det kreative de får til. Det var veldig gøy å endelig få møte og snakke med ham i Stockholm, og da jeg fikk høre at han hadde ringt, føltes det litt som om noen fra Serie A ringte for å høre om jeg kunne stille i neste kamp. Så stort føles det for meg, sier Berge Moe.

Publicis-gruppen er til stede i over 100 land og har hovedkontor i Paris. Gruppen har mer enn 100.000 ansatte, og legger til rette for læring mellom byråene på tvers av landegrenser og internasjonale karrieremuligheter.

Gjennom utvekslingsprogrammet Work Your World, kan alle ansatte jobbe opptil seks uker i et hvilket som helst Publicis-kontor i hele verden.

Norsk reklametalent håndplukket til italiensk byrå: - En viss ærefrykt