One Call bytter mediebyrå etter 15 år: - Nå gikk det ikke lenger

One Call flytter størstedelen av mediekontoen sin fra Mood Communication til Essence Mediacom, men beholder datterbyrået Smood i porteføljen.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Et 15 år langt mediebyrå-samarbeid tar slutt når One Call flytter mediekontoen sin fra Mood Communication til Essence Mediacom. One Call var den første kunden til Mood Communication da byrået oppstod i 2007 og har til dags dato vært en stor kunde for mediebyrået.

- Det er sjelden man opplever en så god match som den Mood og OneCall har hatt i disse årene. Det er i det hele tatt sjelden man opplever så lange og sterke kundeforhold. Og det er ganske unikt med merkevarer som er konsistente over så lang tid som OneCall har vært. Jeg tror vi begge kan slutte oss til at det har vært gjensidig lærerikt og inspirerende, sier byråleder Nils Sejersted i Mood.

Byråbyttet skjer halvannet år etter at Group M vant en stor internasjonal pitsj om Telias mediebyråoppdrag. Den gangen resulterte pitsjen i at Telia og datterselskapet MyCall gikk fra Carat til Essence Mediacom i Norge. Nå følger også Telia-eide One Call etter.

- Vi har siden Telia gjennomførte sin internasjonale pitch før sommeren 2021 vært klar over at denne dagen ville komme og er veldig stolte over at One Call hele veien har ønsket å forlenge samarbeidet med Mood, men nå gikk det ikke lenger, sier Sejersted.

Les mer: Telia bytter ut mediebyrå etter 11 år – men krymper ny avtale og tar over digitalkjøpene selv

- Medfører ingen endringer i bemanningen

Ifølge Mood-sjefen er ikke tapet av One Call dramatisk for mediebyrået. Han kan glede seg over at samarbeidet mellom One Call og Mood-gruppens spesialistmiljø for sosiale medier, Smood, fortsetter.

- For oss er det en bekreftelse på at satsningen vår på rendyrket SoMe-kompetanse er riktig og at vi lykkes med det vi gjør. Smood har hatt en fantastisk utvikling og hadde en vekst på hele 46 prosent i fjor og 2023 har startet meget bra. Vi er utrolig glade for at vi kan fortsette det gode samarbeidet vårt med One Call, sier Stine Myrvang, daglig leder i Smood.

Nils Sejersted vil verken bekrefte omsetning eller størrelset på oppdraget de nå mister, men han forteller at One Call fortsatt vil være en stor og betydelig kunde hos Smood.

- One Call har vært en stor kunde, men det er ingen dramatikk og det at OneCall flytter hoveddelen av oppdraget til Mediacom medfører ingen endringer i bemanningen hos oss. Det er mye som skjer og vi har nye kunder på vei inn, sier han.

- Hvordan vil tapet av One Call påvirke omsetningen og resultatet til Mood?

- For 2023 vil naturlig nok det at One Call flytter på seg påvirke resultat og omsetning, men våre selskaper er meget solide og vi har som Kampanje tidligere har skrevet om fått inn mange nye spennende kunder den siste tiden.

Det inkluderer blant annet skjønnhetskjeden Kicks, finans- og innkasso-selskapet Svea og helsekostkjeden Sunkost

Mood er et mellomstort mediebyrå med en omsetning på nærmere 400 millioner kroner og et resultat på 8,6 millioner kroner i 2021.

- Mer uvanlig enn vanlig

Markedsdirektør Trine Norheim Rake i One Call takker Mood Communication for bidragene deres gjennom mange år.

- Mood-gruppen har vært en bunnsolid samarbeidspartner for One Call i alle år. Det er en utrolig kompetent og dyktig gjeng og vårt team med rådgiver Pål Joachim Eide i spissen skal ha en stor del av æren for at One Call er kommet dit vi er i dag. Det er et fagmiljø vi har stor respekt for og vi gleder oss til å fortsette samarbeidet med Smood, sier hun.

Etter 15 år er Mood Communication nesten blitt som familie å regne, forteller markedsdirektøren.

- Samtidig skader det heller ikke med nye perspektiver og få nye øyne på ting. Det er mer uvanlig enn vanlig at man har sittet med samme mediebyrå over så lang tid, men det har vi gjort fordi det har fungert så bra, sier hun.

- Hvorfor vil dere beholde Smood på sosiale medier?

- Vi har jobbet med denne underdelen som heter Smood i mange år og synes det fungerer vedlig bra. Det å flytte en så stor operasjon i ett steg er veldig stort, så det kan være fint å dele det opp litt også.

Nytt team:

Fra venstre: Pål Ålmark (One Call), Britt Skjeppestad (Essence Mediacom), Elise Thoresen (One Call), Cecilie Skjøren (Essence Mediacom), Trine Norheim Rake (One Call), og Hanna Strand-Hedemark (One Call).

- Spennende og kraftfull merkevare

 

I Essence Mediacom gleder de seg stort over å overta enda mer av Telia-konsernets medieaktivitet.

- Telia Norge har med Telia, OneCall og Mycall en portefølje med tre tydelige og sterke merkevarer i en bransje med veldig tøff konkurranse. Det utfordrer oss som rådgivere og gjør at vi skal jobbe smart og godt for å både ivareta hver merkevare, men også finne gode synergier. Det har vi de best forutsetninger for å få til. Vi har erfarne rådgivere og et fullverdig kommunikasjonshus å lene oss på, sier administrerende direktør Britt Skjeppestad i Essence Mediacom.

Cecilie Skjøren blir kundeansvarlig for One Call i Essence Mediacom. De er godt i gang med onboarding av teleselskapet.

- I tillegg til at One Call er en spennende og kraftfull merkevare, har vi blitt introdusert til en veldig dyktig og engasjert gjeng som vi gleder oss til å bli enda bedre kjent med, sier hun.

One Call bytter mediebyrå etter 15 år: - Nå gikk det ikke lenger