Mediebyrå sikter mot 100 millioner i byråinntekt – henter Børre Sunde som ny toppsjef

Mediebyrået Viva Media henter inn Børre Sunde som ny sjef til sitt norske kontor.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

- Jeg er utrolig glad for å kunne få Børre Sunde til denne rollen og planene hans for videre vekst og utvikling, sier daglig leder, gründer og partner i Viva Media, Thomas Lillebror Finne.

Finne, som var med og etablere den norske avdelingen av Viva Media i 2015, har selv vært daglig leder de siste årene. Men nå trer han til side for å gi jobben til tidligere mediebyråsjef, Børre Sunde. Sunde kommer til Viva Media fra Manus, byrået Schibsted besluttet å avvikle ved starten av 2023.

- Det har gått ganske fort. Jeg fikk en lang påskeferie også begynner jeg i mai etter en intensiv prosess med Viva Media, sier Sunde til Kampanje.

- Kjenner du til Viva Media?

- Ikke så godt, og det var noe som slo meg da jeg ble introdusert for selskapet. Når du begynner å kikke deg rundt i denne bransjen oppdager du fort at det er en stor underskog av byråer som er flinke og tjener penger. Det er ikke bare de store byråene der ute og det var en øyeåpner, sier Sunde.

- Men det er en bransje du kjenner godt til?

- Ja, både erfaringene fra Mediabrands og Manus gjorde at vi begge synes dette var en fin kombinasjon. Det er fagområder som ikke er helt ukjente for meg, sier han.

Les også: Tidligere mediebyråsjef blir rådgiver i Schibsted-selskap: - Trives best når jeg jobber med kunder

Sikter mot 100 mill. i Norge

Børre Sunde har lang erfaring som byråleder. Først 20 år i IUM og Mediabrands, og senest fra stillingen som kommersiell leder og daglig leder i innholdsbyrået Manus. Sunde sier det «er flere grunner til at han valgte Viva.»

- Viva Media er et spennende selskap med det som virker som en god kulturell match, hvor tankegangen mellom teknologi og mennesker er spennende. Selskapet har også ambisjoner om å bli et komplett markedsmiljø med stor tyngde i Norden, sier Sunde.

Viva Media er medie- og markedsføringsbyrå som tilbyr løsninger innenfor både mediekjøp, performance og reklame. Selskapet hadde i 2021 en byråinntekt på snaue 22 millioner kroner, men ambisjonene er langt større.

- Innen 2028 skal vi i Norge ha en byråinntekt på nærmere 100 millioner og totalt 250 millioner i Viva Media Group, sier Finne.

Tall for 2022 foreligger ikke, men Finne sier selskapet hadde en samlet byråinntekt i Norge og Sverige i fjor på 98 millioner kroner.

Blir storebror til lillebror:

Børre Sunde blir byråleder og tar over toppjobben til Thomas Lillebror Finne som går over i en ny stilling som sjef for oppkjøp og fusjoner i Viva Media.

Solgte selskapet i 2022

Thomas Lillebror Finne sier han gir seg som sjef for norgeskontoret etter syv år og det gjør han fordi han skal over i «en friere rolle» som sjef for strategiske oppkjøp og fusjon av selskap i Viva Media Group.

- Jeg er først og fremst utrolig glad for å kunne jobbe med Børre, som har en enestående erfaring fra byrå og kunderådgivning, og ser frem til den videre utviklingen av Viva Media i Norge. Vi er inne i en vekstfase hvor vi ønsker å bli større, sier han.

Viva Media Group eies i dag av det private investeringsselskapet Sobro som eies av Ragnas Søderberg. Selskapet kjøpte Viva Media våren 2022 og eier i dag 80 prosent av selskapet, mens de resterende 20 er fordelt på tidligere partnere.

Viva Media har i dag kontorer i Bergen, Oslo, Kalmar og Uppsala og har rundt 100 ansatte. 

Mediebyrå sikter mot 100 millioner i byråinntekt – henter Børre Sunde som ny toppsjef