TV 2 Play fortsetter veksten - nå lanserer kanalen helt nye strømmepakker

Nye tall fra Ipsos viser at 30 prosent av befolkningen nå bruker TV 2 Play ukentlig.

Publisert / Oppdater

Ragnhild Aarø Njie
Ragnhild Aarø Njie Journalist

Denne uken ble det kjent at Netflix – verdens største strømmeselskap – for første gang på ti år mister kunder. Hele 200.000 Netflix-kunder takker for seg, og selskapet forventer at ytterligere to millioner kunder kan forsvinne i løpet av våren. Onsdag fordampet nærmere 500 milliarder norske kroner i børsverdier.

Splitter nye tall fra Ipsos viser imidlertid vekst eller stabile tall for strømmeaktørene i Norge, enn så lenge.

Både TV 2 Play og Disney+ opplever vekst, fra henholdsvis 26 til 30 prosent ukentlige brukere i befolkningen, og fra 16 til 23 prosent.

Det skjer samtidig med at TV 2 Play lanserer to nye strømmepakker, «TV 2 Play Familie» og «TV 2 Play Familie og Sport.»

Legger til Disney+ i pakkene

Digitaldirektør Christian Birkeland i TV 2 bekrefter at kanalen nå inngår et samarbeid med Disney+, og at strømmetjenesten vil bli en del av de to nye strømmepakkene i mai. 

- TV 2 Play er en av de mest brukte strømmetjenestene i Norge, og vi er opptatt å alltid ha det beste innholdet og konkurransedyktige produkter. Vi har blant annet nettopp innledet samarbeid med Disney Plus, og vi gjør større grep på sportsproduktene våre som følge av skiftende rettigheter, sier Birkeland til Kampanje. 

Han forteller at de har hatt omtrent samme pakkestruktur siden 2018, og mener at det nå er naturlig å gjøre endringer.

- De nye pakkene starter på 89 koner for tilgang til TV 2s univers av filmer, serier og underholdning - til den nye totalpakken som inkluderer alt vi har å by på fra film og serier til det beste av sport, som Champions League, Eliteserien og La Liga, samt tilgang til Disney Plus til bare 399 kr, fortsetter Birkeland. 

TV 2 Play-sjef:

Christian Birkeland er digitaldirektør i TV 2 og den som styrer strømmesatsingen TV 2 Play. Foto: TV 2

- I god posisjon for videre vekst

Christian Birkeland ønsker ikke å svare på om TV 2 Play har fått flere direktekunder etter at de mistet distribusjonen hos Altibox

- Generelt kommenterer vi ikke abonnementstall løpende, men jeg kan si at vi fortsatt er i vekst og at vi opplever at kundene våre bruker TV 2 Play ofte og ser mye innhold på tjenesten vår, sier han. 

Da TV 2 la frem sine regnskapstall for 2021 kunne kanalen vise til en kraftig vekst i antall abonnenter som en følge av blant annet en ny distribusjonsavtale med Allente. 

- Vi har jobbet mye med innholdet på TV 2 Play, slik at alle målgrupper lett skal finne godt og relevant innhold – og dette har gitt resultater. Vi er i en god posisjon for videre vekst på TV 2 Play, fortsetter han. 

- Sterk konkurranse i strømmemarkedet

- Er du overrasket over at Netflix nå varsler et stort fall i antall kunder? Og er dette gode eller dårlige nyheter for TV 2?

- Det er ingen tvil om at det er sterk konkurranse i strømmemarkedet og mange aktører som sloss om oppmerksomheten til kundene, sier Birkeland.

Han påpeker at mener det er «en grense for hvor mye tid en kunde kan bruke på strømming, og hvor mange tjenester en kunde ønsker å abonnere på». 

- TV 2s styrke er at vi har unikt innhold tett på norsk virkelighet i mange innholdskategorier og det gjør at vi skiller oss ut fra de rene film og serie-tjenestene – selv vi også har mye film- og serieinnhold også, sier han. 

TV 2 Play fortsetter veksten - nå lanserer kanalen helt nye strømmepakker