I går kveld ble det kjent at verdens rikeste mann, Tesla-gründer Elon Musk, kjøper Twitter for 44 milliarder dollar. Oppkjøpet innebærer at Musk overtar hele selskapet og tar det av børs.
- Jeg ønsker å gjøre Twitter bedre enn noensinne ved å forbedre produktet med nye funksjoner, gjøre algoritmene åpent tilgjengelige, bekjempe søppelpost-robotene og autentisere alle mennesker. Twitter har et enormt potensial, sier Musk i en pressemelding fra Twitter.
Musk, som omtaler seg selv som en forkjemper for ytringsfrihet, skal også være kjent for å blokkere eller rakke ned på Twitter-brukere som er uenig med ham eller stiller kritiske spørsmål. I pressemeldingen uttaler han imidlertid at ytringsfrihet er selve bærebjelken i et fungerende demokrati.
- Twitter er et digitalt bytorg hvor temaer som er essensielle for menneskets fremtid, blir diskutert, fortsetter han.
Flere har uttalt seg kritisk til Elon Musks oppkjøp av Twitter, deriblant Amnesty International. «Toxic Twitter» var menneskerettighetsorganisasjonens korte beskjed til sine følgere på Twitter etter at oppkjøpet ble kjent. Til Kampanje sier Ingrid Westgaard Stolpestad, Amnesty International Norge, at organisasjonen frykter at modereringen på Twitter nå vil bli dårligere.
- Vi vet at særlig kvinner og minoriteter er svært utsatt for hets på Twitter. Vi vet også at netthets kan føre til at visse grupper trekker seg unna debatten, slik at deres ytringsfrihet blir begrenset, sier hun.