Jobbet tett med Siv Jensen i over seks år - nå har han startet i PR-bransjen

- Visste ikke hva jeg skulle gjøre da jeg sluttet, sier Jørgen Næsje som takket for seg da Frp forlot regjeringskontorene.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Helt i det stille har statssekretæren til tidligere finansminister Siv Jensen startet opp som seniorrådgiver i PR-byrået Mørland & Johnsen. For da Fremskrittspartiet forsvant ut av regjeringskontorene rett før koronapandemien brøt ut i fjor, takket Jørgen Næsje for seg.

- Jeg jobbet som finanspolitisk rådgiver i stortingsgruppen til Frp, og da Siv spurte om jeg ville bli statssekretær i Finansdepartementet under henne ønsket jeg selvsagt å være med på det. Jeg har alltid vært av den oppfatning at Frp skulle få regjeringserfaring og ta ansvar og har jobbet for deltakelse. Jeg synes også vi fikk gjort mye i regjering vi kan være stolte av. Når regjeringssamarbeidet tok slutt føltes det riktig å gå tilbake til det private, sier Næsje til Kampanje. 

Les også: Resultatknekk for Mørland & Johnsen – men millionene triller inn for landets mest lønnsomme PR-byrå

Da Frp gikk ut av regjering i januar i 2020 ble Næsje pålagt et halvt års karantene som reglene tilsier, og han startet først opp i Mørland & Johnsen i august i fjor. Han har tidligere ingen erfaring fra PR-bransjen.

- Hvorfor Mørland & Johnsen?

- Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre da jeg sluttet, men Mørland & Johnsen tok kontakt også synes jeg det virket som et hyggelig sted å være og en spennende bransje. De jobber både med strategi, rådgivning, kommunikasjon og myndighetskontakt og det virket spennende med tanke på at jeg fikk god nytte av det jeg har lært gjennom årene i politikken, sier han. 

- Det er en bransje som fortjener sin plass

I over seks år var Næsje statssekretær i Finansdepartementet, og jobbet i politisk ledelse under finansministeren med hovedansvar for skatter, avgifter og budsjettforhandlinger. Næsje rakk å få med seg forhandlingene om regjeringsplattformer både på Sundvollen, Jeløya og Granavolden og jobbet også med skattereformen, omlegging av bilavgifter og privat import fra utenlandske nettbutikker.

- Jeg har alltid vært interessert i politikk og det skjedde hele tiden så mye og var så spennende, så ble det mange år. Men jeg kommer fra det private næringslivet og jobbet med revisjon i Deloitte, og følte det var greit å komme litt ut i næringslivet igjen etter mange år i politikken. Jeg er blitt veldig godt tatt imot i Mørland & Johnsen. Det er kunnskapsrike og hyggelig folk og jeg jobber med spennende oppgaver, sier han.

- Så du lot ikke Trygve Slagsvold Vedum skremme deg fra å brenne alle broer til politikken igjen?

- Kommunikasjon er en veldig nyttig bransje og det er ikke alle selskaper som kan ha egne kommunikasjonsansatte og folk som kan politiske prosesser. Det er en bransje som fortjener sin plass og som mange har god nytte av. I et demokrati er det viktig at aktører har mulighet til å få frem sine synspunkter. Et godt beslutningsgrunnlag er nyttig for politikerne som skal bestemme, sier han.

- Så nå vil du forsøke å lokke Siv Jensen til PR-bransjen?

- Så dyktig som Siv Jensen er, er jeg helt sikker på at hun finner seg en spennende jobb, også kommer jeg til å ønske henne lykke til med det akkurat som hun ønsket meg lykke til da jeg valgte å slutte, sier han.

- Vil du også få følelsen av at det er valgkamp i din nye jobb?

- Jeg skal i hvert fall fortsette å følge med på de politiske prosessene og det naturlig at jeg i min nye jobb er godt oppdatert på politikken. Det fine med jobben i Mørland & Johnsen er at jeg kan jobbe med ting der jeg får brukt all kompetansen jeg har tilegnet meg, sier han.

Næsje er ikke den eneste Mørland & Johnsen har hentet fra Finansdepartementet den siste tiden. Også Maria Korkunc er ny i byrået. Hun startet i PR-byrået til Jon Mørland etter å ha jobbet med analyse, rådgivning og prosjektledelse innen ulike bransjer og har bakgrunn som kommunikasjonsrådgiver i Finansdepartementet, Statsministerens kontor og Røde Kors, i tillegg til å ha vært reporter og nyhetsanker i TV 2.

- Det har vært spennende og nyttig å få mer innsikt i en, for meg, ny del av bransjen. Jeg lærer mye av mine kunnskapsrike kollegaer, samtidig som at jeg får brukt min kompetanse til å levere det kundene mine trenger, sier Korkunc til Kampanje. 

Ny i Mørland & Johnsen:

Maria Korkunc er også relativt ny i PR-byrået Mørland & Johnsen. Hun kom til byrået fra Finansdepartementet for en tid tilbake siden.

Jobbet tett med Siv Jensen i over seks år - nå har han startet i PR-bransjen