Geelmuyden kalte PR-byrået «et lite anneks» - nå har Try Råd vokst til over 50 millioner i byråinntekt

Har tatt opp jakten på de tre store PR-byråene GK, First House og Gambit.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Søndag kveld kunne Try-konsernet presentere sine regnskapstall for koronaåret 2020 og de viste at selskapet virker å være lite preget av krisen som har lammet store deler av det norske samfunnet. Heller ikke Trys tre år gamle PR-byrå har tatt noen synlig skade av krisen og daglig leder og partner Sindre Beyer kan nå slå i bordet med en byråinntekt som har passert 50 millioner kroner. Det er nær en dobling av den samme inntekten i 2019.

- Vi er svært godt fornøyde med veksten og resultatene vi har oppnådd etter kun to fulle driftsår, sier Sindre Beyer til Kampanje.

Dermed er byrået i ferd med å befeste seg som et av landets virkelige store PR-byråer og med forbehold om at ikke konkurrentene har lagt frem tall for 2020, er byrået nå jevnstort med Corporate Communications og Zynk og foran byråer som Trigger, Apeland, Nucleus og Kruse Larsen, om en legger konkurrentenes 2019-tall til grunn.

- Med Try som fornavn ble det forventet at vi raskt skulle spille øverst i eliteserien blant kommunikasjonsbyråer i Norge. At vi kom på pallen i Byråprofil på første forsøk og lykkes med gode resultater i pandemiåret 2020 er vi naturligvis veldig stolte av, og skyldes en stor laginnsats fra alle ansatte, sier PR-sjefen i Try-huset. 

Les også: Knallår for Try – nærmer seg milliarden i omsetning

Nærmer seg «de tre store»

Foran seg på listen over Norges største PR-byråer finner en «de tre store», First House, Geelmuyden Kiese og Gambit. De to førstnevnte hadde begge over 100 millioner kroner i byråinntekt i 2019, mens Gambit hadde 82 millioner kroner.

- Med 50 MNOK i byråinntekt er dere allerede blant de største PR-byråene, har du et mål om å bli like stor som aller største som GK, First House og Gambit?

- Det er ikke ett mål i seg selv å være størst. Det viktigste for oss er å være et byrå som tilbyr det beste tilbudet for kundene våre. Vi gjør mye av det samme som byråene du nevner, men vi har nok et sterkere teknologifokus siden vi sitter sammen med 150 mennesker som jobber med teknologi på Try-huset. Dersom dette fører til at vi blir like store som de etablerte byråene gjør jo ikke det noe, sier Beyer.

Les også: Geelmuyden Kiese har mistet 25 ansatte det siste året - øker overskuddet med fire millioner

Her kan du se alle tallene til Try Råd for 2020. Alle tall i MNOK.Nær dobling av resultat i Try Råd

Try Råd 2020 2019 Endring i prosent
Omsetning 77,0 51,7 + 48
Byråinntekt 51,0 25,9 + 96
Driftsresultat 13,5 7,1 + 90
Resultat før skatt 13,1 7,0 + 87

Geelmuyden kalte Try Råd for «et lite anneks»

Ekstra godt smaker det nok etter at Hans Geelmuyden i konkurrenten Geelmuyden Kiese (GK) kalte nykommeren for «et lite anneks» tilbake i 2019.

- V i tenker fortsatt at Try er flinke til å selge pizza, mens vi er flinkere på samfunnskommunikasjon. Try er Norges beste reklamebyrå, og GK er Norges beste kommunikasjonsbyrå. Samfunnskommunikasjon er meningen med livet i GK, derfor er dette integrert i alt vi gjør, mens de i Try har valgt å organisere samfunnskunnskapen i et lite anneks ved siden av, sa Hans Geelmuyden den gang.

Les også: Try-konsernet satser i nytt milliardmarked – vil vinne kampen om PR-kundene

Når Kampanje tar kontakt med Hans Geelmuyden i dag for å spørre om han er imponert over veksten til «annekset» er kommentaren følgende:

- Gratulerer, sier Hans Geelmuyden.

Sindre Beyer sier Try Råd i dag teller hele 50 ansatte og at det fortsatt skal rekrutteres flere rådgivere.

- Vi har flere spennende folk på vei inn i både Oslo og Bergen. Try er en attraktiv arbeidsplass, derfor har vi lykkes med å få tak i mange flinke folk innen både rådgiving og innholdsproduksjon, sier han.

Han mener noe av suksessen kan forklares med at byrået jobber godt med de andre miljøene i Try-konsernet.

- Vi jobber godt sammen med Try-huset og har bygget et eget fagmiljø i Try Råd. Dette ser vi treffer godt hos kundene våre og fører til at vi stadig etablerer nye kundeforhold og kommer på «radaren» til stadig flere, sier Beyer.

Geelmuyden kalte PR-byrået «et lite anneks» - nå har Try Råd vokst til over 50 millioner i byråinntekt