Pengene renner inn for Mørland: - Blir feil å snakke om fjoråret når verden er snudd på hodet

PR-byrået Mørland & Johnsen slår av både på omsetning og resultat.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

PR-byrået til Jon Mørland og Øyvind Johnsen går fortsatt så det suser, selv om selskapets omsetning og resultater går tilbake. Omsetningen i 2019 gikk tilbake med 3,2 millioner kroner og falt dermed til under 30 millioner kroner fra toppåret i 2018. Mørland & Johnsen leverte i 2018 et rekordår hva gjelder omsetning og resultater.

Men selv om tallene går litt ned, er det fortsatt et av byråets aller beste resultater noensinne.

- Vi kan i hvert fall konstatere at det er det nest beste resultatet vårt noensinne, men jeg synes det er krevende og feil fokus å snakke om tallene fra i fjor når verden i dag er så til de grader snudd på hodet, sier partner og daglig leder, Jon Mørland, til Kampanje.

Han sier det jobbes på spreng med koronarelaterte saker i byrået, og legger seg dermed på samme linje som Zynk som også var ute og fortalte om sine resultater før påske.

- Det er veldig travle tider. Kundene opplever det som skjer som ekstremt krevende, sier han.

- Hva tenker du selv om 2020 i lys av koronakrisen?

- Det er ekstremt vanskelig å si. På kort sikt kan det være at selskaper i vår bransje vil oppleve en tilvekst, men jeg tror vi må få dette litt avstand før vi ser hvordan dette forplantet seg utover året, sier han.

Les også: Zynk-rådgiverne «jobber dag og natt» med koronakrisen: - Vi permitterer ikke, men rekrutterer

Hagens investeringsselskap på eiersiden

Selv om tallene går litt ned sammenlignet med 2018-resultatet, er det fortsatt solide overskudd vi snakker om i Mørland & Johnsen. PR-byrået vil fortsatt være blant de aller mest lønnsomme i kommunikasjonsindustrien i Norge også i 2019 med en driftsmargin på solide 44,7 prosent.

PR-byrået til Jon Mørland har vært en pengemaskin av dimensjoner i alle år. Siden Mørland & Johnsen ble startet i 2006 har selskapet hanket inn mer enn 100 millioner kroner etter skatt. I 2019 ble overskuddet etter skatt på nye 10,5 millioner kroner.

Driftsresultatet endte på 13,3 millioner kroner som var en nedgang fra tilsvarende resultat i 2018 på 15,6 millioner kroner.  

På eiersiden i Mørland & Johnsen, foruten de fire partnerne, finner en også Stein Erik Hagens investeringsselskap Canica Investor. Sammen kan de glede seg over et nytt stort utbytte som denne gangen er på ni millioner kroner. I rekordåret 2018 ble det avsatt hele 12 millioner kroner i utbytte.

Mørland & Johnsen er som de fleste PR-byråer ikke åpne om sine kunder, men PR-toppen er kjent for å bistå tidligere statsminister i Norge, Gro Harlem Brundtland. Mørland er selv den tidligere Ap-toppens pressetalsmann. I tillegg var Mørland i flere år med som pressetalsmann for fotballandslaget, mens Google over flere år har vært kunde av byrået. Mørland & Johnsen gir også råd til medeier og investor Stein Erik Hagen.

På egne nettsider skriver Mørland & Johnsen at selskapet har «spisskompetanse på olje- og gass, fornybar energi, helse og omsorg, maritim virksomhet, dagligvare, IT og telekommunikasjon og reiseliv og industri.»

PR-byrået har ingen varekostnad på tjenestene de leverer og opererer dermed ikke med byråinntekt.

Her kan du se tallene til Mørland & Johnsen for 2019. Alle tall i MNOK.Omsetning og resultat går tilbake

Mørland & Johnsen 2019 2018 Endring i prosent
Omsetning 29,7 32,9 - 9,7
Driftsresultat 13,3 15,6 - 14,7
Resultat før skatt 13,5 15,7 - 14,0

PR-byrået har ingen varekostnad på tjenestene de leverer og opererer dermed ikke med byråinntekt.

Pengene renner inn for Mørland: - Blir feil å snakke om fjoråret når verden er snudd på hodet