Tine-sjef klar med ny markedsdirektør – ble kjent dagen etter at Kathrine Mo forsvant

Fremover skal en brite lede markedsføringen av Tine Melk.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Mandag kunne Kampanje skrive at Kathrine Mo sluttet brått i Tine etter fem år. Nyheten om Mos avgang ble lagt ut på Tines hjemmesider tirsdag i forrige uke og allerede to dager senere var Mo ute av døren på Tine-kontoret. Til Kampanje begrunnet Kathrine Mo og Tine-ledelsen avgangen med uenighet om strategi.

- Konsernsjefen og jeg er uenig om veien videre, og da er det naturlig at jeg fratrer, sa Kathrine Mo.

Avgangen kommer etter det Kampanje kjenner til svært overraskende på de ansatte i Tine. Kathrine Mo har ledet en avdeling på rundt 150 mennesker i det som Tine kaller marked og innovasjon.

Les også: Kathrine Mo slutter brått i Tine - går etter uenighet med ny toppsjef

Men selv om Mo forsvinner raskt ut døren i Tine, har ikke det stanset den nye Tine-sjefen, Gunnar Hovland, fra å jobbe med å finne en erstatter. Den nye markedsdirektøren til Tine, ble annonsert til de ansatte allerede dagen etter at Kathrine Mo forsvant ut døra.

Den som skal ta over etter Kathrine Mo, er skotske Rick Lawrence som kommer fra Mondelez der han har styrt kjeksbutikken på det sør-asiatiske markedet.

- Jeg er svært glad for at Rick Lawrence har takket ja til å bli med på Tine-laget. Kundene våre ønsker at vi styrker veksten i våre kategorier og gjennom hans erfaring fra sterkt konkurranseutsatte markeder, løfter vi Tine både i Norge og internasjonalt. Lawrence bringer inn solid kompetanse på markeds- og innovasjonsprosesser fra verdensledende selskaper som Mondelez og Unilever. Tine har mange flinke medarbeidere som kan merkevarer og det norske markedet, og Rick vil utfylle dette, sier konsernsjef i Tine, Gunnar Hovland, i en melding Kampanje får oversendt.

Vil ikke kommentere personalsaker

Tine-ledelsen ønsker ikke å kommentere overfor Kampanje når selskapet første gang tok kontakt med den nye markedsdirektøren, Rick Lawrence, eller om man vurderte flere kandidater til stillingen.

- Hvordan forklarer dere at dere allerede dagen etter at Mo forlater Tine, går ut med navnet på den nye markedsdirektøren internt?

- Vi kommenterer ikke personalsaker i mediene, sier kommunikasjonsdirektør i Tine, Lars Galtung.

Da nyheten om Mos avgang ble kjent, var forklaringen uenighet rundt strategi og veien videre for Tine. Hva den nye strategien skal være, ønsker ikke Tine å gå ut med.

- Vi er midt i en revisjon av eksisterende strategi og målene for den er ikke klare. Uavhengig av denne har imidlertid Tine hatt et stort behov for å både styrke og samle kompetanse innen internasjonalisering, markedsutvikling og innovasjon, men også være tettere på kundene med produktutvikling enn vi er i dag. Meierimporten har de ti siste årene doblet seg i Norge, vi er derfor i nødt til å være i forkant for styrke Tine- bøndenes melk og konkurransekraft fremover, sier Hovland. 

Spørsmål om hvordan Kathrine Mo og den nye sjefen Gunnar Hovland kan være uenige i en strategi som er til revidering og ikke er konkretisert, vil heller ikke Tine besvare.

Jeg ser veldig frem til å begynne i Tine og ser mange muligheter for et selskap med en råvare i verdensklasse - Tine Melk.

Når det gjelder den nye markedsdirektøren, som starter i jobben 1. juli, heter det fra Tine at «for å styrke veksten for kundene i meierihylla, henter Tine inn internasjonal kompetanse gjennom ansettelse av ny markedsdirektør».

Dermed overtar Lawrence Kathrine Mos arbeidsoppgaver innenfor «Innovasjon og Marked» samtidig som han får et større internasjonalt ansvar. Fremover skal nåværende konserndirektør Atle Jacobsen med ansvar for «Internasjonal», rapportere til Lawrence.

Tine sier at med en omsetning på snart fire milliarder kroner «vil denne virksomheten bli mer integrert i konsernet enn tidligere.»

-Jeg har jobbet i selskaper og markeder med en høy konkurranseintensitet og ser frem til å kunne bruke min kompetanse for Tine, både i Norge og internasjonalt. De siste årene har jeg hatt ansvaret for 17 lokale, regionale og globale merkevarer for Mondelez i Asia. Innovasjon, organisasjonsutvikling og markeds- og kundeutvikling har vært sentrale drivere i mine team for å lykkes og dette vil jeg ta med meg til Tine. Jeg ser veldig frem til å begynne i Tine og ser mange muligheter for et selskap med en råvare i verdensklasse – Tine melk, sier han.

Frem til Lawrence  starter opp i Tine er det Frode Fimreite som konstitueres i stillingen. I tillegg til sin bakgrunn fra Mondelez, har Lawrence erfaring fra Unilever, Heineken og Cadbury. 

Tine-sjef klar med ny markedsdirektør – ble kjent dagen etter at Kathrine Mo forsvant