Tror vårens «tv-snakkis» finner veien til NRK eller TV 2

- Sjelden opplevd så mye buzz rundt et prosjekt, sier tv-sjef

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Denne uken har den norske og den internasjonale tv-industrien vært samlet på den store tv-messen i Cannes. Etter det Kampanje forstår var en av de store snakkisene i år det nye konseptet «Little Big Shots».

Programmet, som ledes av den kjente amerikanske komikeren Steve Harvey, har akkurat hatt premiere på den amerikanske tv-kanalen NBC - og det med svært gode seertall. Programmet er også produsert av den amerikanske superstjernen og talkshow-dronningen Ellen DeGeneres.

Se traileren fra programmet her.

«Velregissert» lansering
Det er amerikanske Warner som står bak programmet som ble lansert på tv-messen dagen etter at ratingtallene kom. Samme dag ble programmet solgt inn til to nye markeder, deriblant Storbritannia - i det kilder Kampanje har vært i kontakt med, omtaler som en svært «velregissert» og «amerikansk» PR-lansering. 

- Det er et helgekonsept for NRK og TV 2. Det er åpenbart noe de burde se på, sier en sentralt plassert tv-sjef til Kampanje som var på messen. 

I Norge er det tv-veteran Odd Arvid Strømstads Warner Bros. Norge som sitter med rettighetene.

- Vi er i dialog med flere, det betyr at interessen absolutt er til stede. Det hjelper jo at det de siste dagene er plukket opp i England av ITV, og også solgt til den største spanske kanalen, samt at mine belgiske kolleger solgte det over bordet til den største belgiske kringkasteren.

Han bekrefter at konseptet har fått mye oppmerksomhet.

- Det er jo sjelden man opplever fra innsiden et prosjekt som det er mye buzz rundt. Det er jo selvfølgelig gøy, spesielt fordi dette er litt annerledes og er et veldig positivt ladet konsept, sier han.

Programmet trekkes også frem som et av de «mest regisserte» konseptene noensinne, der alt er gjennomtenkt og planlagt på forhånd. Selv møblene og scenedekoren, som sofaen og trappene i studioet, er overdimensjonert for å barna til å virke små og dermed «enda søtere», får Kampanje opplyst.

- Jeg tror det er langt mindre regissert enn mange andre programmer, rett og slett fordi det er vanskelig å få små barn til å være noe annet enn seg selv, og det er også hele poenget. Det som er viktig i forberedelsene er at barna er trygge og hjemmevante i studio før man starter opptak.

Artikkelen fortsetter etter bildet.

- Sterke seertall: Sjefen for tv-produksjonsselskapet Eyeworks Warner kan sitte på den neste store tv-suksessen i Norge. Han sier seertallene på Little Big Shots har vært sterke etter premieren i USA. - Seertallene er utrolig bra i USA og økte fra første til andre episode, sier han. Foto: Dinamo.

Programleder kjent for missetabbe
Det komiske står også sentralt i «Little Big Stars» der programleder Harvey, som var den som utropte feil vinner i årets missekonkurranse, stiller barna spørsmål og får svar som bare barn kan svare. Programmet skiller seg også fra det mer kjente «Norske talenter», som produseres fra Fremantle, ved at de talentfulle barna verken går videre og vinner eller får noen form for premie.

- Hvem kan fylle programlederrollen til Steve Harvey i Norge?

- Vi har snakket om programledere, ja. Både TV 2 og NRK har programledere som vil kunne fylle rollen utmerket. Vi vet også at det finnes komikere og skuespillere som vil kunne gjøre en god jobb, sier han.

- Er du enig i at det ville passe best på NRK og TV 2?

- Ja, tradisjonelt er dette et konsept som passer i helgen på TV 2 og NRK, men det som er viktig å si er at mange tror at det er et talentprogram med små barn, det er det ikke. Det er et morsomt talkshow eller varietyshow med barn hvor noen av dem er flinke til å utføre ett eller annet. Det spesielle er at alle blir intervjuet som om de skulle være voksne av en morsom, varm programleder. Og bonus er som eksempel fireåringen som er en fenomenal basketballskytter. En annen fireåring er god til å hypnotisere dyr. Mange vil huske Tande-P programmet med smårollingen som kunne alle bilmerker, sier Strømstad.

I en kommentar på Kampanje.com om de største tv-trendene fra tv-messen omtaler programdirektør i TV3, Andreas Bakka Hjertø, det nye formatet på følgende måte:

- Et slags sammensurium av «Norske talenter» for barn, uten konkurranse med en stor dose «Kids say the darndest things», skriver Hjertø.

«Kids say the darndest things» var et komiprogram som gikk på tv for lenge siden og som best kan oversettes med «gullkorn fra barnemunn».

I kommentaren stiller Hjertø også spørsmålet om programmet vil fungere i Norge, siden man nok ikke vil klare «å finne like mange «prodigy» barn i Norge som det de klarer i USA der programmet går i dag. Men Strømstad er uenig med programdirektøren i TV3.

- Jeg er uenig med Hjertø. Det viktigste her er sjarmerende, utadvendte barn fordi hovedsaken er et intervju som avsluttes med at de viser at de er sjarmerende gode til ett eller annet som vi koser oss med. Dette er først og fremst et morsomt, underholdende feelgoodshow der barna tas på alvor. Gøyale sjarmerende barn som kan noe, har vi veldig mange av i Norge. 

Les også: Warner kjøper Eyeworks Dinamo

Artikkelen fortsetter etter bildet.

 Neppe på TV3: Programdirektør i TV3, Andreas Bakka Hjertø, sier til Kampanje at MTG-kanalen vurderte konseptet, men det nok ikke blir aktuelt for TV3. - Vi vurderte det. Men et så stort lørdagskonsept er nok ikke det vi først og fremst skal satse på i MTG TV i Norge, sier Bakka Hjertø til Kampanje.

Lunkne i TV 2 og NRK
Programdirektør Jarle Nakken i TV 2 har også fått med seg oppmerksomheten rundt programmet.

- Jeg følger alltid med på de tingene som presterer godt i det amerikanske markedet, og dette var et av formatene som har gjort det bra i USA. Det er en del av jobben å vurdere om det eventuelt kan finne veien til Norge, sier han til Kampanje.

Foreløpig er det langt fra sikkert at det i så fall skjer på TV 2.

- Jeg er usikker på om det passer på TV 2, men vi har det og flere andre av de viktigste titlene på vurderingslisten, sier Nakken.

Sjef for eksternproduksjoner i NRK, Petter Wallace, vil ikke si om programmet kan dukke opp hos dem.

- Det er nok for tidlig å si. Vi har merket oss formatet sammen med en del andre som vi ser på, sier han.

I NRK prioriterer de norskutviklede programmer, forteller Wallace.

- Vi prøver jo å utvikle nye prosjekter sammen med produksjonsmiljøene i Norge. Det betyr ikke at vi ikke vurderer utenlandske konsepter. Vi har jo kjøpt konsepter som «Sofa», «Mesternes mester» og «Nytt på nytt», som fungerer veldig bra for oss. Samtidig har vi utviklet prosjekter som «Stjernekamp» og «Anno» fra scratch, og det er primært det vi ønsker å gjøre.

Tror vårens «tv-snakkis» finner veien til NRK eller TV 2