Schjærven skifter ut mediebyråsjef

Rune Danielsen slutter i Re:Media. Erstatteren kommer fra egne rekker.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Det er drøye tre år siden Norges eldste reklamekonsern, Schjærven, etablerte et av Norges yngste og minst omtalte mediebyrå, kalt Re:Media. Siden starten har mediebyrået vært ledet av Rune Danielsen, men nå er det klart at Danielsen slutter i Re:Media.

Det bekrefter Danielsen overfor Kampanje.

- Jeg slutter ved utgangen av måneden. Det ligger ingen dramatikk i dette. Selskapet har vært inne i en oppbyggingsfase og går nå over i en litt annen fase der vi skal jobbe mer integrert med leveranser fra Schjærven for å skape et hybridprodukt. Jeg tenker det er en riktig strategi og jeg tror og håper Marius Damsleth er den riktige personen til å bringe selskapet videre, sier han til Kampanje.

Les mer: Schjærven starter mediebyrå

Slutter: Rune Danielsen gir seg i Re:Media etter drøye tre år. Hva han nå skal gjøre, vil han ikke si. Her Danielsen på den store markedsføringskonferansen Gulltaggen i fjor. Foto: Eivor Eriksen.

- Vil jobbe med andre oppgaver
Marius Damsleth har allerede overtatt sjefsstolen i Re:Media. Han kommer fra Schjærven Reklamebyrå, der han tidligere har vært byråleder gjennom syv år. De siste årene har han jobbet med marked og hatt ansavret for «new biz».

- Hvorfor ville ikke du være med videre, Rune Danielsen?

- Det er gjort en jobb med oppbyggingen av mediebyrået og vi går nå inn i en ny fase. Jeg ønsker å jobbe med andre oppgaver.

Hvilke oppgaver det er, er for tidlig å si, forteller den tidligere byrålederen.

- Jeg skal være i kommunikasjonsbransjen. Det er det jeg kan si.

Danielsen var tidligere byråleder i Mindshare, og var innom VG og Nettavisen før han gjorde comeback i byråbransjen.

- Jeg skal være i kommunikasjonsbransjen. Det er det jeg kan si. Rune Danielsen

- Nye kundebehov
Marius Damsleth bekrefter at Re:Media både skifter kurs i tillegg til byråleder.

- Markedet utvikler seg i en retning der det oppstår nye kundebehov og mange ønsker seg ett kontaktpunkt for flere tjenester. Det gjør at vi tilpasser vår strategi og binder innhold og medier tettere sammen i et hybridmiljø i Re:Media, sier Damsleth til Kampanje.

- Jeg bringer en ny dimensjon inn i Re:Media med min kompetansje fra Schjærven, og i den prosessen trer Rune til side. Med min erfaring fra reklamebyrå, vil vi enklere tilrettelegge for et godt samspill inn mot Schjærvens innholdsbyråer. 

- Slutter Rune Danielsen etter eget ønske?

- Det er en prosess mellom styret og Rune Danielsen, men jeg og Rune har et kjempegodt samarbeid og det ligger ikke noe dramatikk i dette.

Re:Media har gått fra en omsetning på 47 millioner kroner i 2013 til en omsetning som skal ligge 475 millioner kroner i 2015. Endelige tall foreligger foreløpig ikke. Byrået hadde per 2014 ikke gått med overskudd. Det er i ferd med å endre seg nå, forteller Danielsen.

- Vi har investert i å bygge selskapet, men går i pluss i år, sier han. 

Schjærven skifter ut mediebyråsjef