Pol tjener fett på DNB-reklame

Øker byråinntekten med 30 prosent. Ler hele veien til banken.

Publisert / Oppdater

Hilde Nyman
Hilde Nyman Journalist

I 2015 kan Try-datterselskapet Pol notere seg en vekst i byråinntekten på i overkant av 31 prosent fra 19,8 millioner kroner i 2014, til i overkant av 26 millioner kroner i fjor.

Også driftsresultat og resultat før skatt vokser. Resultat før skatt endte på 5,8 millioner kroner i fjor, mot 5,03 i 2014 og veksten ble større enn daglig leder Monika Augustsson hadde trodd.

- Vi er superfornøyde, dette er jo bare vårt andre driftsår. 2015 var et år hvor vi holdt på med mye nyansettelser, og det tar tid å få økonomi i det. Derfor var jeg forberedt på at 2015 ikke kom til å bli like bra som 2014. Men vi hadde bra trøkk i alle prosjekter, så det ble bra likevel, sier Augustsson.

Les også: Try-datter med solid overskudd

Try eier 51 prosent av Pol og Kjetil Try er også styreleder i Pol. De resterende 49 prosent av aksjene er det nøkkelansatte som sitter på. I tillegg til Augustsson inkluderer det noen av landets beste reklameteam Janne Brenda Lysø og Stian Johansen og Petter Bryde og Thorbjørn Ruud. Pol bidrar dermed med 20 prosent av overskuddet i Try-konsernet på 27,4 millioner kroner. Byrået er nå mer lønnsomt enn sin eier med en driftsmargin på 22,6 prosent. Try-konsernet hadde en margin på 15,7 prosent.

Les også: Oljefall og bilskandale svekket Try-resultatet

- Det blir utbytte
I løpet av 2015 har Try-datteren vokst fra 14 til 19 ansatte.  De nyansatte var Westerdals-teamet som var på utplassering i Pol i fjor, én grafisk designer, én prosjektleder og én person på administrasjon.

- Så nå blir det kanskje utbytte?

- Ja, i år blir det utbytte. Nå har vi hatt to veldig gode år og en veldig bra start på 2016, så vi er ved godt mot. Men det er klart at i denne bransjen er det hele tiden spennende hva som skjer om to måneder. Så langt har vi hatt is i magen og det har gått bra. Men vi jobber hele tiden new biz også, understreker hun.

- For hva er målet for 2016?

- Målet er å ligge på omtrent det samme nivået som 2015. Klarer vi det, er vi fornøyd, sier hun.

- Vi har hatt is i magen og det har gått bra. Monika Augustsson

To store lokomotiver 
Kundelisten til Pol har også etter hvert blitt større - i fjor kom kunder som Mester Grønn, Peppes og Audi inn, i tillegg til at byrået også vant TV-aksjonen for Røde Kors etter en byråkonkurranse i februar i år.

Men det er ingen tvil om at det er to annonsører som er de store lokomotivene, og gir byrået aller mest arbeid.

- Vi har to kunder som i oppdragsmengde er størst, det er NSB og DNB. Så har vi noen kunder som er middels pluss, som for eksempel Coop Extra, Peppes, Mester Grønn og Vitus apotek, forteller Augustsson til Kampanje.

Pols arbeid for DNB har resultert i en prisfangst få kan matche. Så labgt i år har Pol og DNB tatt storeslem i Max Marketing Mix, Spot, Gullblyanten og Anfo Effekt, i tillegg ble DNB kåret til «Årets Markedsfører 2015» for sitt arbeid med Vipps.

Les også: - Suksessfaktoren er hurtighet 

- Ingen endringer
Pol har ikke fått noen signaler om at kampanjer eller annonsemateriell skal stoppes eller flyttes som følge av de siste dagers mediestorm rundt DNB etter avsløringen i Aftenposten om bankens tilretteleggelse for kontoer i skattaparadis.

- Nei, vi ikke hørt om noe om det, så vi forholder oss til det som foreligger av planer.

Disse planene inkluderer blant annet en ny reklamefilm for Vipps, som kom på denne uken. Se den her.

Denne uken bekreftet også DNB at det ikke blir gjort noen endringer i markedsføringen til bankkonsernet som følge av oppslagene i Aftenposten og de fleste andre norske medier.

- Vi gjør ingen endringer, men jobber som planlagt, uttalte kreativ leder Aina Lemoen Lunde i DNB til Kampanje da.

Under ser du alle tallene til Pol for 2015. Alle tall i millioner kroner.

Øker overskuddetOmsetningen faller i Pol, men overskuddet øker

Pol 2015 2014 Endring i prosent
Omsetning 65,5 68,8 - 4,7
Driftsresultat 5,8 5,1 + 14,7
Resultat før skatt 5,9 5,0 + 16,9

Pol tjener fett på DNB-reklame