Opptakten til den nye langrennssesongen har ikke vært den aller beste etter at det ble klart at forbundet mistet to av sine viktigste sponsorer, Sparebank 1 og Equinor. Dermed forsvinner rundt 17 millioner kroner fra inntektssiden til et forbund som allerede er presset økonomisk.

Les også: Therese Johaug om skiforbundets sponsortørke: – Veldig uheldig

Under herrenes landslagssamling denne uken, ble det kjent at skiforbundet har hyret inn PR-byrået Zynk. Bakgrunnen for oppdraget er ifølge NRK at PR-byrået skal gi løperne medietrening, 

- Jeg kan bekrefte at vi har bistått Norges Skiforbund Langrenn, sier Johan Wilskow, som er partner i kommunikasjonsbyrået, til NRK.

På et tilsvarende pressetreff i forrige uke for kvinnene gikk utøverne Anne Kjersti Kalvå og Heidi Weng, til angrep på media.

- Dere er krasse, negative, det blir ofte sutresaker. Ofte har dere en agenda, det er vanskelig å styre hvilken retning intervjuene blir. Da får dere kjedelige utøvere og kjedelige svar, sa Kalvå til VG.

Nå er tanken tydeligvis å dempe mediekritikken og unngå utspill som gir negative mediesaker. Landslagsløper Pål Golberg mener medietreningen kan være nyttig.

- Det er godt å få bekreftet at de tankene man har, må man ikke si. Man kan bruke media til noe positivt, og ikke fremstå sutrete dersom det ikke går veien, sier Golberg til NRK.

Iforbindelse med bråket rundt og bruddet med alpinkjøreren Lucas Braathen tidligere i år, hyret Skiforbundet inn PR-byrået NPG Sport & Communications.  

Les også: Sponsorer om Braathen-sjokket: - Overraskende