Telenor om Braathen-konflikten: - Burde helt sikkert vært kjørt på en annen måte

Alpinlandslagets hovedsponsor, Telenor, synes det er trist at Lucas Braathen (23) legger opp som utøver.

Publisert / Oppdater

Øyvind Hofsrud
Øyvind Hofsrud Journalist

Fredag ble det kjent at Lucas Braathen legger opp som alpinist, kun 23 år gammel. Nyheten slapp Braathen selv på en pressekonferanse og kom overraskende på hele alpinmiljøet. Braathen sto i utgangspunktet klar for å kjøre sesongåpningen i Sölden denne helgen.

Braathen legger opp etter å ha vært i konflikt med skiforbundet i lengre tid. Kjernen til konflikten skal ha omhandlet bilderettigheter etter at han tidligere i høst stilte opp i en reklamekampanje for det svenske klesmerket J. Lindeberg, som er en direkte konkurrent til landslagets sponsor Helly-Hansen.

Kampanje har mandag vært i kontakt med flere av alpinlandslagets sponsorer. DNB forteller at de er spente på hva fremtiden bringer, mens Audi og Frydenbø har uttalt at de synes det er synd at Braathen trekker seg fra sporten.

Det synes også hovedsponsor Telenor.

- Det er trist at en så god alpinist som Lucas legger opp i så ung alder. Uansett så er det viktig at Lucas har det bra og gjør det som føles riktig for ham, sier sponsorsjef Petter Svendsen, til Kampanje.

Les også: Sponsorer om Braathen-sjokket: - Overraskende

- Åpenbart et tap

Av landslagets mange sponsorer er Telenor den største. Svendsen forteller at Telenor har en samarbeidsavtale med landslaget over tre sesonger til, og at de kommer til å stå ved denne avtalen.

Han er likevel åpen om at Braathens fravær er et tap.

- Det er åpenbart et tap når en av verdens beste alpinister velger å gi seg, men vi er så heldige at det fortsatt er mange flotte profiler igjen, sier Svendsen.

- Braathen var en litt annerledes utøver og en som var veldig populær blant folk og i mediene. Er han et stort kommersielt tap for Telenor? 

- Det er klart at vi gjerne hadde sett at en alpinist med et så unikt talent hadde fortsatt, og med herlig humør og egen stil har han også tilført mye. Som stolt sponsor støtter vi alpinlandslagene gjennom tykt og tynt, og gleder oss til sesongen som kommer, sier Svendsen og fortsetter:

- En utøver som Lucas har hatt stor verdi som oss som sponsor, men vi er opptatt hele tiden å se fremover og i samråd med Skiforbundet utvikle sponsoratet vårt så godt som mulig, slik at det kommer alpinsporten generelt og utøverne spesielt til gode.

- I lys av konflikten - hvordan synes Telenor den har blitt løst? 

- Sett i lys av hvordan dette endte burde det prosessen helt sikkert vært kjørt på en annen måte, sier Svendsen.

- Har dere tatt noe lærdom av det som har skjedd? 

- Vi har fulgt prosessen fra sidelinjen og dermed ikke vært en del av den.

- Kom overraskende på oss

I tillegg til hovedsponsor Telenor, har alpinlandslaget en rekke ordinære sponsorer, blant dem Audi Norge. De uttrykker stor overraskelse over meldingen fra Braathen.

- Dette kom overraskende også på oss, og det er først og fremst synd både for sporten og for Braathen selv, skriver Christine Eiken Winther, kommunikasjonssjef for Audi i Harald A. Møller, i en e-post til Kampanje.

Markedsdirektør Aina Lemoen Lunde i DNB er hakket mer ordknapp og kryptisk når hun svarer på våre spørsmål på SMS.

- Vi er i dialog med alle parter, og er spent på hva fremtiden bringer, skriver hun om utfallet saken har fått.

- Er dere fornøyd med hvordan forbundet har håndtert saken?

- Tilbakemelding til partene tar vi i direkte dialog med dem.

Telenor om Braathen-konflikten: - Burde helt sikkert vært kjørt på en annen måte