Etter 15 år på toppen av den norske PR- og kommunikasjonskjempen First House, trer administrerende direktør og byråleder Per Høiby til side.  Ny sjef i First House blir tidligere FrP-statsråd og landbruksminister, Jon Georg Dale.  

-  På kort sikt blir alt som det pleier, men i løpet av høsten kommer vi naturligvis til å bruke en del tid på å planlegge for en best mulig overlevering til Jon Georg. Deretter ser jeg fram til å fortsette å jobbe med kunder i First House samtidig som jeg gleder meg til å jobbe videre med de nye og spennende selskapene som vokser fram her i Øvre Vollgate, sier Høiby i en melding.

Det var Dagens Næringsliv som omtalte saken først.

Lederskiftet finner først sted i andre kvartal neste år og han fortsetter i rollen som daglig leder for Bridge Advise, eierselskapet bak en rekke nyetableringer under samme eierparaply som First House.

- Dette er et lenge planlagt skifte. Per Høiby har styrt First House på en utmerket måte i snart 15 år, og nå forbereder vi det første lederskiftet siden oppstarten, sier styreleder Kari Holm Hejna. 

- Det er en ære
Jon Georg Dale er opprinnelig fra Møre og Romsdal, men bor i Oslo. Han startet sin rådgiverkarriere i First House i 2021 etter mange år i politikken. Dale sier det er store sko som skal fylles.

- Det er en ære å få overta stafettpinnen i et så veldrevet selskap som First House. Det er store sko som skal fylles. First House er et hus med mye kompetanse, og jeg gleder meg stort til å videreutvikle tjenestene til kundene sammen med dyktige kollegaer. First House skal fortsatt være Norges fremste kommunikasjonsbyrå. For å oppnå det, må vi skape merverdi for kundene, sier Jon Georg Dale.

Ansettelsen av Dale skal ifølge Firsth House-toppene skjedd etter en grundig prosess, der også flere eksterne kandidater har vært vurdert. 

- Etter samtaler med flere gode kandidater har styret landet på at Jon Georg er den beste til å lede First House i tiden som kommer. Jon Georg kjenner virksomheten og kulturen vår, han er en erfaren og etterspurt rådgiver og er god med folk, sier Hejna.