Det skriver byrået i en pressemelding fredag.

I fjor høst ble det kjent at Hill & Knowlton og BWC ble slått sammen til ett selskap. Slik Kampanje skrev ville det jobbe rundt 55 ansatte på det nye kontoret. 

Nå er det også klart hva navnet blir. Byråene skal operere under det nye navnet Burson.

- Med denne sammenslåingen blir Burson verdens største PR-nettverk, med over 6000 rådgivere over hele verden, sier Andreas Wabø, administrerende direktør i Burson i Norge.

- I Norge er vi allerede godt i gang med integreringen, da BCW flyttet inn hos Hill & Knowlton i VIA Vika allerede på nyåret. Dette vil ha liten praktisk betydning for kundene våre, utover at de nå vil få tilgang på et enda større nettverk med kommunikasjonseksperter globalt, fortsetter han.

Wabø presiserer i meldingen at Hill & Knowlton består som merkevare, men at selskapet vil operere under navnet Burson.

- Vi skal fortsatt være best i skjæringspunktet strategisk kommunikasjon, politisk påvirkning og merkevarebygging, sier han.

Hill & Knowlton har vist en fallende formkurve over flere år, og i 2023 ble Andreas Wabø hentet inn for å snu trenden. 2023 var et år preget av endring og restrukturering, og selskapet begynner nå å se resultater av arbeidet. Omsetningen gikk ned fra 82 millioner norske kroner til 66 millioner kroner.

Årsresultatet gikk fra minus 3,9 millioner kroner til minus 15,7 millioner.

- Selskapet har vært i en nedadgående trend i flere år, og det var nødvendig med en kursendring. 2023 ble preget av høye restruktureringskostnader og i kombinasjon med en fallende topplinje, så vi fikk en dobbel hit. Mye har skjedd siden 2023 og det er godt å se at vi har snudd trenden og at resultatene begynner å komme. Vi har et veldig godt team, vi har vunnet mange nye spennende oppdrag og vi har nå lønnsom drift etter første halvår i 2024. Det lover bra for fremtiden, avslutter Wabø.

Se regnskapstallene til Burson her. Alle tall i MNOK. 

Burson (Hill & Knowlton) 2023 2022 Endring i %
Omsetning 65,6 82,7  - 20,7
Årsresultat  -15,7 - 3,9 -