Andreas Sjalg Unneland, stortingsrepresentant fra Sosialistisk Venstreparti (SV), foreslår et ansettelsesstopp for kommunikasjonsmedarbeidere i staten overfor Nettavisen.

- Det mangler ikke på behov som staten skal løse. Vi mangler varme hender i eldreomsorgen, og vi har behov for flere lærere i skolen. Behovene står nå i kø. Noe vi derimot ikke har behov for, er flere kommunikasjonsmedarbeidere i staten, sier han til avisen.

Senterpartiet, som har uttalt at de ville gå til kamp statens konsulentbruk, forteller til Nettavisen at en generell ansettelsesstopp ikke er tilstrekkelig.

- Senterpartiet er opptatt av å redusere byråkratiet, arbeidet med reduksjon skal fortsette. Det har dessverre tatt mer tid enn vi ønsker, men vi må ha mer målrettede grep enn ansettelsesstopp, som ikke er rette grepet da det vil treffe de ulike avdelingene tilfeldig, sier Stortingsrepresentant fra SP, Nils Bjørke.

Også Anne-Lise Mørch von der Fehr, daglig leder i Kommunikasjonsforeningen, uttaler seg til Nettavisen. Hun mener kommunikasjonsarbeiderne i staten i realiten er demokratiarbeidere.

Kampanje gjorde i fjor status på SP-leder Trygve Slagsvold Vedums kamp mot PR-bransjen. Les saken her: