Torsdag ettermiddag går skiforbundets generalsekretær Arne Baumann ut i en kronikk på VG og tar selvkritikk etter landslagsutøver og alpinist Lucas Braathens sjokkerte hele Idretts-Norge med å avslutte karrieren.

- Når verdens beste slalåmkjører legger opp i en alder av 23 år fordi gleden ved å kjøre på ski har forsvunnet, må vi erkjenne at vi har mislyktes med denne ambisjonen, skriver generalsekretæren.

Samtidig kommer det frem at Skiforbundet har hyret det nye sports- og PR-byrået NPG Sport & Communications til å bistå med kommunikasjonen.

Tidligere i vinter ble det kjent at NPG Sports & Communication også bistår friidrettsbrødrene Henrik, Filip og Jakob Ingebrigtsen i den betente konflikten med faren Gjert Ingebrigtsen. Daglig leder i NPG Sports & Communications er Espen Skoland, tidligere toppsjef i TV-konsernet Warner Bros Discovery. I NPG jobber også Harald Strømme og rådgiver og gründer Svein Graff.

Graff er broren til skiforbundets pressesjef Espen Graff.

- Jeg kan bekrefte at vi nylig er blitt koblet på for å bistå forbundet. Bistanden utøves av Harald Strømme og undertegnende. Svein Graff er ikke en del av teamet og han har hjeller ikke vært involvert i avtalen, sier Skoland til Kampanje.

Torsdag ettermiddag går skiforbundets generalsekretær Arne Baumann ut i en kronikk på VG og tar selvkritikk etter landslagsutøver og alpinist Lucas Braathens sjokkerte hele Idretts-Norge med å avslutte karrieren.

- Når verdens beste slalåmkjører legger opp i en alder av 23 år fordi gleden ved å kjøre på ski har forsvunnet, må vi erkjenne at vi har mislyktes med denne ambisjonen, skriver generalsekretæren.

Samtidig kommer det frem at Skiforbundet har hyret det nye sports- og PR-byrået NPG Sports & Communications til å bistå med kommunikasjonen.

Tidligere i vinter ble det kjent at NPG Sports & Communication også bistår friidrettsbrødrene Henrik, Filip og Jakob Ingebrigtsen i den betente konflikten med faren Gjert Ingebrigtsen. Daglig leder i NPG Sports & Communications er Espen Skoland, tidligere toppsjef i TV-konsernet Warner Bros Discovery. I NPG jobber også Harald Strømme og rådgiver og gründer Svein Graff. Graff er broren til skiforbundets pressesjef Espen Graff.

- Jeg kan bekrefte at vi nylig er blitt koblet på for å bistå forbundet. Bistanden utøves av Harald Strømme og undertegnende. Svein Graff er ikke en del av teamet og han har hjeller ikke vært involvert i avtalen, sier Skoland til Kampanje.

Generalsekretæren skriver videre at forbundet ikke kan leve med å bli stemplet som et «monster» og i VG-kronikken skriver Baumann at resepten for å komme videre «er å forbedre den direkte dialogen mellom alle involverte parter.»

- Det er en krevende øvelse i seg selv. Skal vi ha håp om å løse felles problemer må vi snakke sammen. Åpent, tydelig og ærlig – uten mellomledd, sier han.

Les også: PR-rådgiver om Braathen-sjokket: - Kan ikke huske en sterkere pressekonferanse