Kristian Sarastuen kommer fra stillingen som administrerende direktør i BCW Norge. Han har jobbet i byrået, som tidligere het Burson-Marsteller siden 2010, og de siste fire årene som toppsjef. Ved årsskiftet går han over til Zynk hvor han blir ny partner.

- Du finner ikke mange i bransjen med så lang erfaring både som rådgiver og leder som Kristian. Vi er imponert over den snuoperasjonen BCW har vært gjennom de siste par årene, og vi vet at han er en betrodd rådgiver for en lang rekke ledende norske og internasjonale konsern og virksomheter på strategisk rådgivning. Det er derfor ekstra spennende både for oss og kundene våre at han velger å starte i Zynk. Dette er en nyhet vi har gledet oss til å dele, sier daglig leder og partner Guri Størvold i Zynk.

Hun tror den avtroppende BCW-sjefen vil være en ressurs for ledere og toppsjefer som henvender seg til Zynk for hjelp.

- Kristian har lang erfaring som betrodd rådgiver for ledere, og denne kompetansen er det stor etterspørsel etter, sier Størvold.

Sarastuen er den tredje nye partneren Zynk henter inn i år etter Johan Wilskow, som kom fra Hill Knowlton, og Daniel Torkildsen Lea, som kommer fra Høyre 1. oktober.

Det skjer etter at byrået i fjor høst mistet en av sine mest profilerte partnere, Claus Sonberg.

- Vi gikk inn i dette året med en plan om å åpne opp og invitere nye folk inn i å bygge Zynk videre, og den planen leverer vi på nå. Nå har vi et team med lang erfaring og kompetanse som skal gjøre Zynk klar til å bygge en enda sterkere posisjon i markedet fremover, sier Størvold.

Kampanje får opplyst at Kristian Sarastuen foreløpig ikke har anledning til å kommentere jobbyttet.