PR-byrå mister omsetning, men øker resultatet: - Ønsket utvikling

PR-byrået Burson Cohn & Wolfe Oslo, kjent under forkortelsen BCW Oslo, kan vise til resultatrekord til tross for at omsetningen synker.

Publisert / Oppdater

Øyvind Hofsrud
Øyvind Hofsrud Journalist

Kommunikasjonsbyrået BCW Oslo kan vise til et driftsresultat på 2,1 millioner kroner i 2022. Det var en klar bedring sammenlignet med tilsvarende resultat i 2021 på 0,9 millioner. 

- Vi la en strategi for tre år siden som vi har fulgt og utviklet. Dette har kundene respondert veldig positivt på, og vi vil fortsette med vårt fokus på strategisk rådgivning, myndighetskontakt og ESG, sier Kristian Sarastuen, byråleder i BCW Oslo til Kampanje. 

Resultatet kommer tross i at omsetningen har falt fra to millioner kroner fra 2021 til 2022. Sarastuen forteller at den nevnte strategien er hovedforklaringen på hvorfor omsetningen går ned. 

- Den viktigste forklaringen til dette ligger i de strategiske valgene vi har tatt. Vi har over tid faset ut produksjonsarbeid i byrået og gått mer i retning av mer strategisk rådgivning, sier Sarastuen og fortsetter: 

- Produksjonsarbeid gir et stort volum, men med litt lav margin. Så det har vi bevisst faset ut, sier han. 

Byråinntekten til BCW økte med 1,1 millioner kroner til 17,2 millioner kroner i 2022.

- Det er ikke en tilfeldig utvikling

På spørsmål om hvilke type produksjonsarbeid som er kuttet svarer Sarastuen følgende.

- Vi kan ikke gå i detalj på det, men det er ikke en tilfeldig utvikling. Dette er noe vi har ønsket.

- Kommer dere til å gå tilbake til produksjonsarbeid igjen? 

- Hovedretningen er at vi skal fokusere mer mot det strategiske arbeidet. Noe produksjon hos kundene blir det jo. Det er ikke sånn at vi kategorisk sier nei til produksjonsarbeid, men vi styrer oss inn på å legge ressursene mot det strategiske arbeidet, forklarer Sarastuen.

Han mener økningen i resultatet viser at de har fokus på å bistå kundene i deres satsinger. Han gir de ansatte æren for fjorårets resultat, og ser nå etter flere medarbeidere.

- Vi ønsker å vokse dette teamet ytterligere, både gjennom å rekruttere og fortsette å støtte karriereutviklingen til våre eksperter. Vi er klar over at vi er et attraktivt byrå, og fikk nylig 110 søkere til vår praksisplass. Nivået på de kvalifiserte søkerne er skyhøyt, men så legger vi listen ganske høyt også, sier Sarastuen.

- Spesielt begeistret for bioøkonomi og industri

BCW Oslo er det norske kontoret til det globale kommunikasjonsbyrået BCW, som er verdens tredje største kommunikasjons konsulenthus. I Norge er virksomheten fokusert på strategisk rådgivning for store norske og internasjonale organisasjoner.

 - En stor del av oppdragene våre har en kobling til bærekraft og ESG. Vi er også spesielt begeistret for bioøkonomi og industri. Ellers følger vi selvfølgelig tett med hvordan kunstig intelligens nå får ny innvirkning på oss i fremtiden, både på lokalt nivå og gjennom vårt internasjonale initiativ BCW AI Navigate, hvor vi hjelper bedrifter med å navigere i den dynamisk utviklende verden av kunstig intelligens, sier Sarastuen.

- Jeg tror vi er vanskelige å slå i det norske markedet dersom kunden trenger hjelp til strategisk rådgivning på høyt internasjonalt nivå. Vår ambisjon er å sikre at vi har det beste teamet som kan flytte folk og drive resultater for våre kunder, legger han til.

Her kan du se alle regnskapstallene til BCW Oslo for 2023. Alle tall i MNOK. Mer enn dobler overskuddet

BCW Oslo 2022 2021 Endring i %
Omsetning 20,5 22,5 - 8,9
Driftsresultat 2,1 0,9 + 133
Resultat før skatt 2,8 1,1 + 154

PR-byrå mister omsetning, men øker resultatet: - Ønsket utvikling