Saken er oppdatert med kommentarer fra Nora Collective.

Management-selskapet Nora Collective, som blant annet representerer artister som Arif, Kapteinen og Stig Brenner, har levert sine regnskapstall for 2022 og de viser at selskapet økte omsetningen med fem millioner kroner til 18,7 millioner kroner. Det var en vekst på hele 36 prosent om en sammenligner med tilsvarende tall i 2021. 

Driftsmarginen endte på seks prosent, noe som ga et driftsresultat på litt over én million kroner, også det en oppgang sammenlignet med 2021-resultatet på 0,9 millioner kroner.

Overskuddet før skatt endte på litt over to millioner for agentbyrået som også jobber med super-influencer Sophie Elise.

Daglig leder Petter Hansen Wahlen skriver i en tekstmelding til Kampanje at de begynte samarbeidet med Sophie Elise for under et år siden og at 98 prosent av omsetningen i fjor var musikkrelatert. 

- Etter en naturlig nedgang under covid er det positivt at omsetningen er på vei opp igjen, sier han. 

Sophie Elise sa nylig opp podkastavtalen med NRK etter en flere uker lang mediestorm som ble utløst av at Sophie Elise publiserte et bilde av seg selv sammen med en annen kvinne på Instagram. På bildet holder den andre kvinnen tilsynelatende en liten pose med hvitt innhold, som mange har tolket som narkotika. Det er ikke kjent hva posen inneholder.

Ifølge Sophie Elise ble bildet lagt ut ved en feil.

Les mer: Sophie Elise legger seg flat: - Bildet skulle aldri vært lagt ut

Ordknappe om hendelsen
Sophie Elise har så langt valgt ikke å snakke med pressen om hendelsen. Heller ikke managementselskapet bak har gitt særlig med kommentarer knyttet til hendelsen, men unntak av nyheten om at podkasten Sophie Elise og Fetisha Williams bryter samarbeidet med NRK og fortsetter satsingen på egen hånd.

Daglig leder i Nora Collective, Petter Hansen Wahlen, sa forrige uke til Kampanje at de har samlet et «super-team» for å spille inn nye episoder av podkasten. Allerede førstkommende torsdag slippes første episode.

- Samtidig er vi i dialog med diverse plattformer, andre podkastere, produksjonsselskap, distributører, medier og investorer for å finne den beste langsiktige løsningen for jentene og lytterne av podkasten, fortsatte han.

Les også: Sophie Elise-manager om ny podkast: - Spilles inn fra senga

Har Sony Music på eiersiden
Nora Collective ble startet opp i 2013 og i slutten av 2018 kjøpte Sony Music Entertainment seg inn i selskapet, og eier 40 prosent av agentbyrået. Ifølge egne nettsider var byrået i starten et hiphop-kollektiv og plateselskap, mens det i dag er «et fullservice karrierelederhjem» for talenter innen sport- og underholdningsbransjen. 

Selskapet hadde tidligere en eierandel i kommunikasjonsselskapet i Nora Collective - som i dag går under navnet Døgn - og som leverer alt fra kommunikasjonstjenester til musikkvideoer.

I løpet av fjoråret solgte Sony og Nora Collective seg ut av det lille reklamebyrået og inn kom i stedet laksearving Gustav Magnar Witzøe. 

- Vi er stolt av å vært endel av historien til Nora Creatives som idag står på egne bein under navnet Døgn og gikk nylig inn i partnerskap med Gustav Witzøe, skriver Hansen Wahlen i en tekstmelding.

Her kan du se alle tallene til Nora Collective for regnskapsåret 2022. Alle tall i MNOK.

Nora Collective 2022 2021 Endring i %
Omsetning 18,7 13,7 + 36
Driftsresultat 1,1 0,9 + 22
Resultat før skatt 2,1 0,9 + 133