GK-gruppen, som ikke må forveksles med PR-byrået Geelmuyden Kiese, er en teknisk entreprenør og servicepartner innen ventilasjon, kulde, byggautomasjon, elektro og rør. Det siste halvåret har selskapet prøvd ut hvordan det fungerer å jobbe sammen med et byrå på innholdsproduksjon og PR og det har tydeligvis gitt mersmak. 

- Vi sendte ut en henvendelse til en del byråer nå i høst med en forespørsel om hvordan et eventuelt samarbeid kunne se ut knyttet til innholdsproduksjon og noe PR, sier kommunikasjonssjef i GK Norge, Gro Maren Mogstad Karlsen.

Byrået de landet på var B2B-byrået Iteo, men først måtte de to gjennom en liten «prøveperioden».

- Vi inngikk i første omgang en samarbeidsavtale som skulle vare i seks måneder, men med én måneds gjensidig oppsigelsestid, sier daglig leder i Iteo, Janicke Leiren.

Hun sier Iteo ønsket å finne en løsning GK kunne være komfortabel med, også dersom samarbeidet ikke skulle fungere. Ettersom GK ikke hadde særlig erfaring med byråsamarbeid på innholdssiden foreslo Iteo derfor en avtale som var svært fleksibel for begge parter. Deretter skulle avtalen evalueres, og resultatet ble at samarbeidet videreføres.  

- Åpne for å tenke nytt
Seniorrådgiver i Iteo, Alexander Wie Flaa har jobbet tett med GK siden i fjor høst både som kundeansvarlig og rådgiver. Han er storfornøyd med at samarbeidet forlenges. 

- Vi opplever at GK er svært lydhøre for å se på alternative vinklinger og de er åpne for å tenke nytt, derfor er det gledelig å se at en del av innspillene vi har kommet med faktisk har gitt fruktbare resultater, sier han.

GK har ifølge Iteo «hatt svært høy synlighet både i fagmedier og riksmedier det siste kvartalet.» Wie Flaa mener forklaringen på det er at man har klart «å løfte kommunikasjonen opp til et mer overordnet nivå og at GK i større grad har tatt en rolle som meningsbærer i det offentlige ordskiftet.»

- Et eksempel på dette er debatten knyttet til kjønnsforskjeller og innetemperatur som har pågått i vinter. Her har GK, med hjelp av oss i Iteo, tatt en tydelig posisjon og vi har løftet kommunikasjonen opp på et samfunnsnivå framfor å prate kun om produktene GK leverer, sier han.

- Enkel beslutning
Kommunikasjonssjefen i GK stiller seg bak budskapet og setter pris på å bli utfordret. 

– Det er gull å bli utfordret og det føler vi virkelig at vi har blitt av Iteo. I tillegg er vi glade for at Iteo raskt har klart å forstå vårt fagfelt. Dette har også bidratt til at vi har fått synlighet i en rekke fagmedier og blitt mer eksponert mot relevante målgrupper, sier Mogstad Karlsen og legger til:

-Med høstens og vinterens innholds og PR-resultater i mente, var det en enkel beslutning å jobbe videre med Iteo, sier Mogstad Karlsen.

Nå ser Karlsen og GK fram til et ekteskap som forhåpentligvis varer lenge.

– Det er ingen grunn til å bytte partner når ting fungerer og vi er svært fornøyde med jobben Iteo har gjort til nå, sier Mogstad Karlsen.