Fifa-president Gianni Infantino langer ut mot dem som kritiserer VM-verten Qatar og sier blant annet at arbeidernes rettigheter er like bra i der som i Europa.

Den mektige sveitsiske fotballtoppen holdt lørdag formiddag sin åpningspressekonferanse foran VM-starten. Infantino uttalte først sin støtte til LHBT+-samfunnet og fremmedarbeiderne i Qatar, før han gikk til angrep mot kritikerne av mesterskapet i golfstaten.

- Denne ensidige moralprekenen er bare hykleri, sa Infantino.

- Jeg skal ikke gi dere noen livsleksjoner, men det som skjer her er dypt, dypt urettferdig. Med tanke på det vi europeere har gjort de siste 3.000 årene, burde vi si unnskyld for de neste 3.000 før vi begynner å gi moralprekener, fortsatte sveitseren.

Les også: Loven setter stopper for Elkjøps VM-gave - Amnesty må kjøpe sponsorplassen selv

Han beskyldte også mediene for å være selektive i sin rapportering om mesterskapet.

VM starter søndag, og Qatar har lagt opp til fotballfest, men inn mot turneringen har det vært mest snakk om bekymringer for landets behandling av migrantarbeidere, kvinner og homoseksuelle.

- I dag føler jeg meg qatarsk, jeg føler meg arabisk, afrikansk, homofil, funksjonshemmet og som en migrantarbeider, sa Infantino i et forsøk på å poengtere at fotballen er for alle.

Qatarske myndigheter hevder at landet deres er et mål for rasisme og dobbeltmoral. De viser selv til at reformene for arbeidsforhold og sikkerhet som hylles som banebrytende i golfregionen.

Fifa har på sin side bedt alle deltakende lag om å fokusere på fotballen og holde politikk utenfor under VM.

Les også: - I TV 2 er vi opptatt av at fotball-VM skal representere et tidsskille for sportsjournalistikken