Saken blir oppdatert.

Andreas Wabø kommer fra jobben som gründer og partner i strategi- og ventureselskapet Agera. Han har tidligere vært toppleder i Geelmuyden Kiese, Ogilvy og Dinamo.

Hill+Knowlton, tidligere kjent som Gambit, var blant Wabøs største konkurrenter som GK-sjef.

- Jeg liker å vinne. Konkurranse mellom byråene er sunt. Det gjør oss alle bedre. Men det viktigste er jo å hjelpe kundene våre å vinne. Det å bygge et team med dyktige folk og en kultur der det er en fighter-spirit, det motiverer meg. Det er mye som kan kopieres og etterlignes, men en god vinner-kultur er unik, og den skapes bare i et fellesskap, sier Wabø i en pressemelding.

Andreas Wabø ledet Geelmuyden Kiese i fem år før han ga seg i 2015. I 2016 startet han Agera sammen med Sindre Darre. Agera er et kombinert vekststrategi- og ventureselskap «som finner og forløser potensialet for vekst».

PR- og rådgivningsselskapet Hill+Knowlton mistet toppsjefen sin tidligere i år da det ble kjent at Henrik Halvorsen skulle slutte i selskapet han var med å bygge opp tilbake på midten av 1990-tallet.

- Jeg er glad for at Andreas har takket ja til stillingen. Han har over 20 års bred toppledererfaring fra flere konsulentselskaper som jobber med strategi, kommunikasjon og markedsføring. Hill+Knowlton er et globalt selskap som jobber i skjæringspunktet virksomhetsstrategi, innovasjon og kommunikasjon. Derfor mener vi at Andreas er rett person til å lede Hill+Knowlton Norge i tiden som kommer, sier Europa-sjef Melanie Faithfull Kent.

Andreas Wabø tar over som administrerende direktør i januar 2023.

- Jeg gleder meg til å bli kjent med alle som jobber i selskapet og sammen med dem utvikle det beste kommunikasjonsbyrået i Norge, sier han.