Navn: Marit Høvik Hartmann

Alder: 53 år

Aktuell: Avtroppende administrerende direktør i Geelmuyden Kiese

- Hvor går årets ferie?

- Det blir en blanding av båtliv her i Norge, en tur til huset vårt i Frankrike med gjentatte lange lunsjer på ZaZa club, shopping & tapas i Barcelona, og det hele avsluttes med å gjeste et bryllup i Balsfjord. Med mindre flystreik ødelegger da.

- Du har ledet både reklamebyråer og PR-byråer. Hva blir det neste, et mediebyrå?

- Jeg trives nok nærmere kreativ utvikling, så mediebyrå blir det neppe.

- Du arrangerer en utflukt i sommer og inviterer tre gjester. Hvem tar du med, hva spiser dere og hvor drar dere?

- Utflukten går ombord i båten vår, en Windy 31 Zonda, i fantastiske indre Oslofjord. Min kjæreste mann Sverre er med som kaptein, kokk og munnskjenk. Med blir også Paul McCartney, klodens sprekeste 80-åring. Da blir det historisk musikk i sommernatten. I tillegg inviterer jeg Kjell A. Nordström. Jeg er veldig nysgjerrig på den kommende boken hans Momentum (med Per Schlingmann) om hva krig, klimakrise og virus betyr for samfunn og ledelse. Vi spiser østers og grillet piggvar, og det går i champagne, hvite burgundere og Farris til kapteinen.

- Hva er du god og hva er du dårlig til?

- Jeg er god til å gjøre kompliserte ting enkelt, og til å få med meg folk på reisen. Jeg er dårlig til å svømme under vann.

- Både prisene og rentene på boliglånet øker. Hva blir det første som ryker av forbruk dersom du må stramme inn livreima?

- Da blir det færre par sko levert av DHL fremover.

- NRK slettet nylig Facebook-siden til NRK Nyheter med over en halv million følgere. Var det riktig og bør flere medier følge etter?

- Ja, jeg mener det var riktig, og jeg synes min tidligere kollega Jafar Haidar beskrev dette treffende i Kampanje. Nå har ikke NRK trukket seg helt ut av Facebook, men jeg heier på modige og tydelige medier som sier klart ifra om at Facebook ikke er optimalt for deres redaksjonelle styring og dialog med publikum.

- Hvorfor er det greit med fast track på flyplassen, men ikke på Tusenfryd?

- Fordi Tusenfryd er barnas arena, og de har ingen påvirkning eller valg når det kommer til foreldrenes kapital.  

- Prinsesse Ingrid Alexandra er fylt 18 år og de første kjæreste-oppslagene er allerede publisert. Må Slottet akseptere at mediene snur hver stein i prinsessens privatliv?

- Enhver stein er kanskje å ta litt hardt i, men jeg mener kjæresteoppslagene er innenfor. Hun er hele folkets prinsesse, og må nok leve med folkets interesse nå som hun er myndig.

- Hvem har den største PR-jobben liggende foran seg hvis de skal rette opp imaget sitt?

- Generelt synes jeg norske politikere har en stor jobb i å bevise at de fortjener folkets tillit, men den som trenger det mest (finansministeren vår) vil jo ikke ha hjelp.

- Stortingets talerstol blir din for en dag. Hvilken sak vil du heise frem som den viktigste?

- Med hendelsene natt til lørdag ferskt i minne, er det viktig at regnbuen får tilbake fargene sine. Retten til å elske hvem man vil er viktig å verne om. At vi klarer å stå sammen på tvers av det som skiller oss.