Det kombinerte reklame- og TV-produksjonsselskapet Maverix, som blant annet ble startet opp av de tidligere McCann-toppene Linda Nordheim og Paal Tarjei Aasheim, legger frem tall som viser at den voldsomme veksten byrået har hatt de seneste årene har stanset litt opp.

- 2021 var året for store de store satsingene og kompetansebygging. Vi investerte i tre store anbud på langsiktige og store rammeavtaler, der vi endte opp med å vinne alle tre. I tillegg flyttet vi til Aker Brygge, åpnet kontor i Bergen og bygget to nye studioer. Vi er bedre rigget enn noen gang og har en prognose på en omsetning på over 50 millioner i 2022, sier byråleder Linda Nordheim i en melding.

I fjor omsatte Maverix for 40 millioner kroner, som er en nedgang på to millioner fra året før. Resultatet for 2021 endte på 5,4 millioner før skatt, som er på nivå med i forfjor.

Les også: Rakettvekst for nykommeren Maverix - nå er Linda Nordheim igjen klar for Aker Brygge

Startet opp i Bergen
Maverix-selskapene er organisert i en konsernmodell, der House of Maverix eier de to byråene i Oslo og Bergen. Maverix Bergen ble etablert i fjor vår og leverte et overskudd på 1,7 millioner i sitt første driftsår.

- Vi er veldig fornøyd med vårt fjerde år på rad siden oppstarten med god lønnsomhet. 2021 var preget av at vi investert tungt i ny kompetanse og vant tre krevende anbud. Så langt i år har vi hatt en vekst på 25 prosent, som er jevnt fordelt på alle forretningsområder, sier Nordheim.

Maverix etablerte også International Desk i fjor, en avdeling som leverer innhold på 11 ulike språk til Maverix' kunder.

- Vi ser modellen fungerer
Blant selskapets største kunder er i dag TV 2, Aker Biomarine, Amedia, Andfjord Salmon, Santa Maria, Innovasjon Norge, Visit Norway og Gassnova.

– Vi ser flere sterke trender og endringer i markedet. Det ene er at kundene etterspør skreddersydd kommunikasjon og innhold til flere markeder enn det norske. Det andre er at performance og content marketing vokser i rekordtempo. Det siste året har vi rigget oss med sterk digital kompetanse, for å levere etter etterspørselen. Vi ser at vår modell fungerer og vi er nå snart 40 ansatte i våre selskaper, sier Nordheim.

Nylig ble Jannicke Josefsson-Ruud ansatt som leder for konseptavdelingen og Monday-partner Knut Olav Aarsnes hentet for å styrke satsingen på redaksjonelt innhold og tv.

– Vi flyttet inn i nye lokaler på Aker Brygge før jul i fjor. Selv om vi har 650 kvadrat her, begynner det allerede å fylles opp. Det blir enda flere ansettelser før året er omme, sier byrålederen.

Her kan du se alle tallene til Maverix for regnskapsåret 2021. Alle tall i MNOK. 

Maverix 2021 2020 Endring i prosent
Omsetning 39,9 42,0 - 5
Driftsresultat 5,4 5,2 + 4
Resultat før skatt 5,4 5,2 +4