Tirsdag morgen kom nyheten om at byrålederen i Geelmuyden Kiese i Norge, Marit Høvik Hartmann, slutter i jobben etter tre år. I meldingen varslet samtidig styreleder Jonas Palmqvist at han snart kunne fortelle hvem erstatteren ble.

Snart betydde noen timer senere, for i et lengre intervju med Dagens Næringsliv kan de nye eierne av PR-byrået Geelmuyden Kiese, investeringsselskapet Paritee, fortelle at den nye sjefen blir Severin Roald. Roald sier dermed opp stillingen sin som kommunikasjonsdirektør i Statkraft.

- Jeg ønsker å bygge et sterkt fagmiljø, og med på det får jeg en eier som kan denne bransjen veldig godt. Jeg har kjent Lars Erik (Grønntun, red. anm.) i mange år, og han tok kontakt i vinter. Det ser jeg på som en stor tillitserklæring, sier Roald til DN.

På sin egen Facebook-side skriver Roald i dag følgende: 

- Selskapet er den sterkeste merkevaren i bransjen og jeg ser frem til å lage god kommunikasjon sammen med alle våre rådgivere i Oslo, Stockholm og København [...]. Etter mange år som kommunikasjonsdirektør for noen av de største selskapene i Norge går jeg tilbake til konsulentbransjen og det ser jeg frem til. Før den tid skal jeg avslutte med stil i Statkraft og nyte en god norsk sommer, sier den nye GK-sjefen i norge. 

Til Kampanje ville Hartmann tidligere i dag ikke fortelle når hun tok avgjørelsen om å slutte.

- Jeg har nok grunnet på dette denne våren. Jeg har hatt gode samtaler med styreformannen og vi har funnet løsninger som er bra for GK og for meg, sa Hartmann til Kampanje tidligere i dag. 

Rett før jul ble det klart at holdingselskapet Paritee, som styres av Kahoot-topp Lars Erik Grønntun og hans tidligere kollega fra tiden i Gambit Hill & Knowlton, Jonatan Fægri, kjøpte resten av aksjeposten til Hans Geelmuyden og med det eier 97,5 prosent av det skandinaviske kommunikasjonsbyrået. 

Les også: Grønntun tar full kontroll i PR-byrå: - En ny æra for Geelmuyden Kiese