I fjor sommer havnet Hans Geelmuyden i en opphetet diskusjon med kommunikasjonsrådgiver Umar Ashraf etter et intervju i Kampanje, der Geelmuyden hadde sagt at det ikke holdt å snakke «kebabnorsk» for å jobbe i PR-byrået hans. Det hele toppet seg da Geelmuyden kvitterte ut en kommentar på Facebook der han ba Ashraf lære seg vestlige verdier.

Kommunikasjonstoppen og styrelederen i Geelmuyden Kiese har i ettertid beklaget uttalelsen, som han mener var rasistisk. På Kampanjes Media Business-konferanse, som fant sted på Hotell Continental torsdag denne uken, fortalte Geelmuyden hvordan han hadde kommet frem til denne erkjennelsen.

Les mer: Ashraf om Geelmuyden-beklagelsen: - Jeg syntes det er modig

Han hadde med seg tidligere næringslivstopp og nestleder i Antirasistisk senter, Ervin Kohn. Han var blant de første Geelmuyden ringte for å rådføre seg i stormen, og spilte en stor rolle i den påfølgende erkjennelsen, ifølge Geelmuyden selv.